1 Μάρτιος 2016, 14:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Μάρτιος 2016, 14:53

Ιβάν Σαββίδης: Ο Φίλης πρέπει να φύγει, οι Έλληνες της διασποράς οργανωνόμαστε (ηχητικό)

  • Ιβάν Σαββίδης: Ο Φίλης πρέπει να φύγει, οι Έλληνες της διασποράς οργανωνόμαστε (ηχητικό)
    O Ιβάν Σαββίδης κατά τη μίνι συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη Νέα Υόρκη

Μπορεί το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων που παρακολούθησαν τη μίνι συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ιβάν Σαββίδης από τη Νέα Υόρκη να επικεντρώθηκε στα του ΠΑΟΚ, ωστόσο ο επιχειρηματίας είχε πολλά να πει και για τον Νίκο Φίλη και για τους Έλληνες της διασποράς.

Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, ο οποίος συμμετείχε και στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακών Νεολαιών στη Νέα Υόρκη, μετά τις δηλώσεις του για την αναγνώριση της Γενοκτονίας και την ανάγκη συνεργασίας των απανταχού Ποντίων για την επίτευξη αυτού του στόχου, επανήλθε αναφερόμενος στον υπουργό Παιδείας.

«Θεωρώ ότι ο υπουργός Παιδείας έπρεπε να παραιτηθεί. Όχι να το απαιτούμε. Ο ίδιος έπρεπε να πει “με συγχωρείτε, κάποιον πλήγωσα”, και να φύγει», σημείωσε, και συμπλήρωσε ότι έπρεπε να φύγει από τη θέση του και όχι να περιμένει μέχρι να οργανωθούν οι Πόντιοι.


Οι «Κομνηνοί» της Νέας Υόρκης τίμησαν τον Ιβάν Σαββίδη (φωτ.: εφ. Εθνικός Κήρυκας)

Ο Ιβάν Σαββίδης, που σε πολλά σημεία της συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε στον εαυτό του ως Πόντιο της διασποράς, είπε ότι κατά τη γνώμη του, διαχρονικά, οι καλύτεροι Έλληνες είναι αυτοί της διασποράς διότι αγαπούν την Ελλάδα με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο. «Και σε αυτή την αγάπη δεν υπάρχει άμεσο επιχειρηματικό συμφέρον», υπογράμμισε.

Εξήγησε μάλιστα ότι στις συναντήσεις που είχε με την ομογένεια στις ΗΠΑ συζητήθηκε το πώς θα περάσουν «από τον εθελοντικό τρόπο εργασίας σε έναν πιο επαγγελματικό», και συμπλήρωσε ότι το ζητούμενο είναι το λόμπινγκ, δηλαδή πώς οι ομογενείς θα γίνουν μια σημαντική ομάδα άσκησης πίεσης.

Σαββίδης: Στόχος μας είναι να έχουμε πρωθυπουργό ΠΑΟΚτση!

Ερωτηθείς για το αν σκέφτεται να ασχοληθεί με την πολιτική, ο Ιβάν Σαββίδης είπε αφοπλιστικά: «Ο πολιτικός δεν μπορεί να επικοινωνεί με τους ψηφοφόρους του μέσω μεταφραστή. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλω, ή ότι δεν θα συμμετέχω στις διαδικασίες. Το κάνω εδώ και 20 χρόνια. Επειδή ο πόνος μου είναι η κατάσταση του ποντιακού ελληνισμού».


Με φιλάθλους του ΠΑΟΚ στα γραφεία των «Κομνηνών» (φωτ.: Facebook / Pontion Society Komninoi)

Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ ανέφερε ότι έχει πληρώσει για την ομάδα 37 εκατ. ευρώ αλλά δεν έχει λάβει από το κράτος τη συναισθηματική ικανοποίηση για τα χρέη που αποπλήρωσε. «Ο ΠΑΟΚ αξίζει να αποτελέσει παράδειγμα, σαν ομάδα που είναι η μοναδική που δεν χρωστάει σε κανέναν τίποτα», δήλωσε. Συμπλήρωσε ότι όνειρό του είναι να διαλυθεί το αθηνοκεντρικό ποδόσφαιρο, και ότι «καλύτερα να μην έχεις τίτλο από το να έχεις έναν εξαγορασμένο».