29 Φεβρουάριος 2016, 22:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Φεβρουάριος 2016, 22:45

Γάμους μέσω Skype τελούν ιμάμηδες στη Βρετανία

  • Συνελήφθη 31χρονος στη Ρόδο για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Πολλά περιστατικά γάμων και μάλιστα μικρών κοριτσιών που γίνονται άρον-άρον μέσω Skype με πρόφαση τη θρησκεία και στόχο σε κάποιες περιπτώσεις να λάβουν βίζα οι μουσουλμάνοι «γαμπροί», καταγγέλλουν φιλανθρωπικές οργανώσεις στη Βρετανία.

Οι ιμάμηδες εκεί αλλά και σε χώρες διεξάγουν τελετές μέσω Skype για γάμους εξ αποστάσεως κοριτσιών από τη Βρετανία με άντρες που βρίσκονται στο εξωτερικό, σύμφωνα με την οργάνωση Freedom.

Ένα 13χρονο κορίτσι κατήγγειλε πρόσφατα ότι εξαναγκάστηκε να παντρευτεί έναν 18χρονο Ιρανό με αυτό τον τρόπο. Ένα 17χρονο αγόρι παντρεύτηκε μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας επικοινωνίας, όταν η οικογένεια του ανακάλυψε ότι διατηρούσε δεσμό με ένα λευκό κορίτσι, αναφέρει επίσης το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι αναγκαστικοί γάμοι επηρεάζουν αρκετές κοινότητες στην Βρετανία, φαίνεται όμως ότι οι γάμοι μέσω Skype εμπλέκουν μόνο κορίτσια μουσουλμάνες. Οι άλλες θρησκείες προϋποθέτουν οι νύφες και οι γαμπροί να έχουν φυσική παρουσία κατά τη διάρκεια της τελετής.

Συχνά τα κορίτσια δεν αντιλαμβάνονται ότι η τηλεφωνική επικοινωνία αποτελεί μια τελετή γάμου, έως ότου οι οικογένειές τους, τούς το αποκαλύψουν αργότερα.

«Κάποια θύματα επικοινώνησαν μαζί μας λέγοντας μας: «Παντρεύτηκα μέσω τηλεφώνου, επειδή η οικογένεια μου πιστεύει ότι την ντροπιάζω», δηλώνει εκπρόσωπος της οργάνωσης Karma Nirvana, που επίσης πραγματοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης για το θέμα.