29 Φεβρουάριος 2016, 22:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Φεβρουάριος 2016, 21:40

Αμετανόητη η Αυστρία για το προσφυγικό

  • Αμετανόητη η Αυστρία για το προσφυγικό

Απέρριψε κατηγορηματικά την κριτική της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ και υπερασπίστηκε εκ νέου την πολιτική των κλειστών συνόρων ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας Χανς-Πέτερ Ντόσκοτσιλ, με σημερινές δηλώσεις του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ).

«Εάν η Γερμανία νομίζει πως δεν υπάρχουν ανώτερα όρια, τότε θα πρέπει να φέρνει απευθείας από την Ελλάδα τους πρόσφυγες στη Γερμανία», τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Αυστρίας.

Ο προσκείμενος στο Λαϊκό Κόμμα, υπουργός Άμυνας της χώρας υποστήριξε ότι η Γερμανία επωφελείται αυτή τη στιγμή από τα μέτρα συνοριακών ελέγχων της Αυστρίας και των κρατών κατά μήκος της Διαδρομής των Βαλκανίων και υπερασπίστηκε με πάθος την πολιτική των κλειστών συνόρων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Γερμανία θέλει προφανώς να ανοίξει πάλι τη Διαδρομή των Βαλκανίων, κάτι που θα καθιστούσε την Αυστρία ζώνη αναμονής για εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, και αυτό «η Αυστρία δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να το αποδεχθεί», πρόσθεσε.

Η ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό που προκρίνει η Αυστρία είναι ξεκάθαρα η καταγραφή, η κατανομή και η επαναπροώθηση των προσφύγων, έξω από τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, όπως την περιέγραψε ο Χανς-Πέτερ Ντόσκοτσιλ.