29 Φεβρουάριος 2016, 18:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάρτιος 2016, 15:56

Ατμόσφαιρα μυσταγωγίας στη συναυλία της Μήδειας Χουρσουλίδου (βίντεο)

  • Ατμόσφαιρα μυσταγωγίας στη συναυλία της Μήδειας Χουρσουλίδου (βίντεο)
    Η Μήδεια Χουρσουλίδου στη συναυλία της, με τον Ιορδάνη Καρακασίδη (φωτ.: Βασίλης Τσενκελίδης)

Με ήχους μοναδικούς από τον Πόντο και πολλά άλλα μέρη του κόσμου μάγεψε η Μήδεια Χουρσουλίδου όσους παρακολούθησαν τη συναυλία της το βράδυ της Κυριακής στην Αθήνα.

Συνεπικουρούμενη από εξαίρετους μουσικούς, η Μήδεια μοιράστηκε με τους φίλους της αγαπημένα της τραγούδια, τα οποία ερμήνευσε σε 10 διαφορετικές γλώσσες.

Με φωνή γεμάτη λυγμό απέδωσε τα τραγούδια «Την πατρίδα μ’ έχασα» και «Εκάεν και το Τσάμπασιν», με τον Ιορδάνη Καρακασίδη να παίζει την ποντιακή λύρα. A cappella, χωρίς συνοδεία ορχήστρας, τραγούδησε και το «Τη ξενιτίας το νερόν». Τους στίχους αυτού του ιδιαίτερου τραγουδιού έγραψε ο άνθρωπος που σημάδεψε τη μουσική της πορεία στο παρελθόν, ο Δημήτρης Χουζουνίδης.

Ζεστά χειροκροτήματα και επιφωνήματα ακολουθούσαν κάθε τραγούδι της ερμηνεύτριας, η οποία ευχαριστούσε συγκινημένη όσους ήταν παρόντες, αλλά και τα μέλη της ορχήστρας.

Ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς ήταν ότι ο Τιγκράν Σαρκισιάν, που έπαιζε πνευστά, ερμήνευσε κι αυτός ένα τραγούδι αφού το κοινό του το ζήτησε. Ο Σαρκισιάν είναι γνωστός για τις συνεργασίες του με μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής όπως η Ελένη Βιτάλη και η Δήμητρα Γαλάνη.

Κωνσταντίνος Τσενκελίδης