28 Φεβρουάριος 2016, 19:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Φεβρουάριος 2016, 16:35

Θεατρικό παιχνίδι για τα προσφυγόπουλα στη Λευκόβρυση

  • Θεατρικό παιχνίδι για τα προσφυγόπουλα στη Λευκόβρυση
    Στιγμές ανεμελιάς χάρισαν στα προσφυγόπουλα οι ηθοποιοί και οι εμψυχωτές των εργαστηρίων του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης όπου φιλοξενούνται 150 πρόσφυγες με τα παιδιά τους, μετακόμισαν χθες τα θεατρικά εργαστήρια του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, σε μια προσπάθεια δημιουργικής απασχόλησης των προσφυγόπουλων.

Για περίπου μιάμιση ώρα, ηθοποιοί και εμψυχωτές των θεατρικών εργαστηρίων έγιναν μια μεγάλη παρέα με τα μικρά προσφυγόπουλα χορεύοντας, τραγουδώντας και παίζοντας δημιουργικά παιχνίδια.

«Το μόνο που κάναμε είναι να δώσουμε στα παιδιά το αναφαίρετο δικαίωμα στο παιχνίδι, χρησιμοποιώντας την κλοουνερί και τη μιμική τέχνη. Χωρίς καθόλου λόγια, χωρίς μεταφραστές και πολλές εξηγήσεις, προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτά τα παιδιά να παίξουν, να διασκεδάσουν, να εκτονωθούν και να έχουν μια ευχάριστη ανάμνηση από το μεγάλο τους ταξίδι», τόνισε μιλώντας μετά την παράσταση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Στέλιος Χλιαράς.

Ομάδες πολιτών και εθελοντές έχουν δείξει μια αξιοθαύμαστη συμπεριφορά απέναντι στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται την τελευταία βδομάδα στην Κοζάνη. Χθες μια άλλη ομάδα από τους προσκόπους της πόλης έπαιξε δημιουργικά παιχνίδια με τα προσφυγόπουλα σε μια προσπάθεια να ομορφύνουν την παραμονή τους στην πόλη τους.