28 Φεβρουάριος 2016, 15:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Φεβρουάριος 2016, 15:33

Δραγασάκης: Ούτε νέες περικοπές, ούτε νέα μέτρα

  • Δραγασάκης: Ούτε νέες περικοπές, ούτε νέα μέτρα

Απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων περικοπών και νέων μέτρων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews. «Δεν συζητάμε ούτε νέες περικοπές, ούτε νέα μέτρα. Όριό μας είναι η συγκεκριμένη συμφωνία, την οποία έχουμε υπογράψει και την οποία τηρούμε», τόνισε.

«Επομένως, κάθε εμπλοκή, κάθε απαίτηση εκτός των συμφωνηθέντων δεν είναι θέμα μόνο δικό μας, αλλά όλης της Ευρώπης και των θεσμικών της οργάνων», πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκτίμησε ότι το προσφυγικό δεν συνδέεται άμεσα με την πρώτη αξιολόγηση, συμπληρώνει ωστόσο ότι «όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και διαμορφωθούν θετικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η δυνατότητά μας να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος». Αναφερόμενος δε στο αίτημά του προέδρου της ΝΔ για απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αδιαφορεί για τις συνέπειες ή συνειδητά επιλέγει την καθυστέρηση της αξιολόγησης και την επαναφορά της αβεβαιότητας για την ελληνική οικονομία».