27 Φεβρουάριος 2016, 17:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Φεβρουάριος 2016, 16:50

Για ελληνική χρεοκοπία το Μάρτιο φοβάται το ΔΝΤ

  • Τι ζητάει το ΔΝΤ από την Ελλάδα για τις συντάξεις

Μια ακόμη «βόμβα» κατά της Ελλάδας ρίχνεται με δημοσίευμα του Der Spiegel που έχει τίτλο: «Χρεοκοπία ήδη τον Μάρτιο;». Το γερμανικό περιοδικό αποδίδει την ανησυχία του στο ΔΝΤ γράφοντας ότι: «Το Ταμείο ανησυχεί ιδιαίτερα η προθυμία πολλών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ισχυρότερες παραχωρήσεις προς τους Έλληνες σε ό,τι αφορά τους όρους λιτότητας στο πλαίσιο του γ΄ προγράμματος, λόγω της επιβάρυνσης από την τρέχουσα προσφυγική κρίση».

Για να δικαιολογήσει την πρόβλεψή του προσθέτει ότι: «Το ΔΝΤ επιμένει στις υποσχέσεις μεταρρυθμίσεων των Ελλήνων και μπλοκάρει την εδώ και καιρό εκκρεμούσα έκθεση αξιολόγησης, που πρέπει να δώσει το πράσινο φως ώστε να συμμετάσχει το Ταμείο στο γ΄ πακέτο διάσωσης. Οι ειδικοί του επισημαίνουν ότι οι Έλληνες έχουν υποσχεθεί μόνιμα πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ το έτος. Επειδή δεν καταφέρνουν να φορολογήσουν επαρκώς τους εύπορους, πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις».

Το γερμανικό περιοδικό κυκλοφόρησε σήμερα γνωρίζοντας την ελληνική πρόταση για ενίσχυση της χώρας μας με μισό δισ. ευρώ λόγω της έξαρσης της κρίσης στο προσφυγικό.