21 Αύγουστος 2013, 16:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:12

19χρονος έκανε το γύρο του κόσμου χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ

  • 19χρονος έκανε το γύρο του κόσμου χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ

Ο 19χρονος Reece Scobie κατάφερε, να γυρίσει σχεδόν όλο τον κόσμο ταξιδεύοντας στην πρώτη θέση και μένοντας σε πολυτελή ξενοδοχεία χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ.

Ξόδεψε περισσότερα από 82.000 ευρώ ταξιδεύοντας μεταξύ άλλων στη Σιγκαπούρη, το Λος Άντζελες, το Ντουμπάι, το Οκλαντ, τη Νέα Υόρκη και το Βανκούβερ εξαπατώντας το ταξιδιωτικό γραφείο στο οποίο είχε εργαστεί στο παρελθόν αλλά και ένα «αντίπαλο» ταξιδιωτικό γραφείο, μέχρι και τα δικαστήρια της χώρας του.

Συγκεκριμένα, ο Scobie είχε δουλέψει για την ταξιδιωτική εταιρεία Thomson Travel μόνο για δύο μήνες, αλλά συνέχισε να χρησιμοποιεί τους κωδικούς του γραφείου για να κλείνει εισιτήρια και ξενοδοχεία και μετά την αποχώρηση από τη δουλειά αυτή αρχικά με το όνομά του και στη συνέχεια με ψευδώνυμα.

Κάποιες από τις απάτες του αποκαλύφθηκαν όσο βρισκόταν στο Λος Άντζελες και η πτήση της επιστροφής του ματαιώθηκε, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να δανειστεί μετρητά για να μπορέσει να γυρίσει στη Σκωτία.

Σύμφωνα μάλιστα με το δικαστήριο, η απάτη του νεαρού, από τον Ιούλιο του 2011 έως τον Ιανουάριο του 2012, κόστισε 11.256 λίρες στο Thomson Travel και 59.878 λίρες στο Cambridge Travel.

Ο Scobie συνελήφθη στις αρχές του έτους και το δικαστήριο του αφαίρεσε το διαβατήριο ενώ όπως αναφέρει ο συνήγορος του, ο 19χρονος ενδέχεται να σταλεί στη φυλακή λόγω της έκτασης της απάτης του.

filoksenos.blogspot.gr

Πηγή: newsnow.gr