27 Φεβρουάριος 2016, 15:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Φεβρουάριος 2016, 14:21

Στον Ελαιώνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

  • Μητσοτάκης κατά Τσίπρα για το Προσφυγικό (βίντεο)
    Εικόνα από επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη στον καταυλισμό του Ελαιώνα

Το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη (ο χώρος ανήκει στον Δήμο Αθηναίων). Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στο κέντρο, είδε από κοντά τις δραστηριότητές και για αρκετή ώρα παρέμεινε στο χώρο όπου απασχολούνται βρέφη και παιδιά.

«Δυστυχώς η χώρα μας αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες μια πρωτοφανή κρίση, κινδυνεύει να μετατραπεί ολόκληρη σε hot spot», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει σωστός επιχειρησιακός σχεδιασμός για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος με την ενίσχυση και των ανοικτών και των κλειστών δομών, έτσι ώστε «να μπορέσουμε να απορροφήσουμε βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον πολύ μεγάλους αριθμούς παράτυπων μεταναστών και προσφύγων που έρχονται στη χώρα μας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι χρειαζόμαστε περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και πρόσθεσε πως το πρόβλημα είναι διεθνές και δεν μπορεί να το λύσει μόνη της η Ελλάδα.

«Μονομερείς ενέργειες πρέπει να αποφευχθούν από όλες τις πλευρές -και από την Ευρώπη και από τη χώρα μας-, το πρόβλημα αυτό θα λυθεί μόνο στα πλαίσια ενός σωστού ευρωπαϊκού διαλόγου με μια δίκαιη κατανομή του βάρους ανάμεσα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», συμπλήρωσε.

Ο Γ. Καμίνης τόνισε ότι «είχα την ευκαιρία, να ξεναγήσω εδώ, μαζί με τα διοικητικά στελέχη της ανοιχτής δομής φιλοξενίας προσφύγων, τον κ. Μητσοτάκη. Να του εξηγήσουμε πώς λειτουργεί, ποιους ανθρώπους υποδέχεται, πώς γίνεται όλη αυτή η ροή των ανθρώπων που έρχονται και φεύγουν».