26 Φεβρουάριος 2016, 19:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Φεβρουάριος 2016, 19:19

Με τρακτέρ πολιόρκησαν οι αγρότες το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

  • Με τρακτέρ πολιόρκησαν οι αγρότες το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης
    Πορεία με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατευθυνόμενοι προς το ΥΜΑΘ, πραγματοποίησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Μακεδονίας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /PIXEL / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Συμβολική κατάληψη του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, πραγματοποίησαν το μεσημέρι αγρότες από τα μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας, παρατάσσοντας μπροστά από το κτήριο περισσότερα από 200 τρακτέρ. Κυκλοφοριακό κομφούζιο προκλήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς αγρότες και κτηνοτρόφοι μπήκαν στην πόλη γύρω στις 10:00 το πρωί, στάθμευσαν για λίγο μπροστά στο Λευκό Πύργο με τα τρακτέρ τους και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Οι διαμαρτυρόμενοι σκόρπισαν καλαμπόκι στην είσοδο του υπουργείου, έριξαν αυγά και κροτίδες, άναψαν καπνογόνα, ενώ επιχείρησαν να παραβιάσουν την πόρτα της εισόδου.

Αναχωρώντας από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ανανέωσαν το «ραντεβού» τους για το τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ, όπου θα παραμείνουν τουλάχιστον όλο το το σαββατοκύριακο.

Παραγράφεται η παρακώλυση συγκοινωνιών
Στο μεταξύ, σε ένδειξη καλής θέλησης η κυβέρνηση έκανε δεκτό ένα ακόμα αίτημα των αγροτών, που αφορά στην παραγραφή των διώξεων που τους έχουν ασκηθεί για τα μπλόκα που έστησαν. Το υπουργείο Δικαιοσύνης πρόκειται άμεσα να εισαγάγει ρύθμιση, η οποία θα θεσπίζει την υπό όρους παραγραφή των πλημμελημάτων παρακώλυσης των συγκοινωνιών που έχουν τελεστεί έως τώρα από τους αγρότες.