26 Φεβρουάριος 2016, 18:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Φεβρουάριος 2016, 17:43

Ενθρονίστηκε ο Μητροπολίτης Ζάμπιας και Μαλάουϊ Ιωάννης (Τσαφταρίδης)

  • Ενθρονίστηκε ο Μητροπολίτης Ζάμπιας και Μαλάουϊ Ιωάννης (Τσαφταρίδης)

Σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β’ έγινε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ζάμπιας και Μαλάουϊ Ιωάννη, ο οποίος γεννήθηκε στον Άγιο Κήρυκο της Ζακύνθου αλλά κατάγεται από τη Σεβάστεια.

Ο νέος μητροπολίτης, από το 1993 οπότε χειροτονήθηκε διάκονος στη Ζάκυνθο και μέχρι σήμερα, έχει προσφέρει πολλά στην ιεραποστολή και τη διάδοση του χριστιανισμού στην Αφρική,· έχει υπηρετήσει στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας, τη Ζιμπάμπουε, τη Ζάμπια, την Αίγυπτο και τη Νότια Αφρική.

Η τελετή ενθρόνισης έγινε παρουσία πλήθους μητροπολιτών, του υπουργού Εσωτερικών της Ζάμπιας, του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, πρέσβεων και εκπροσώπων διεθνών οργανισμών, ενώ αναγνώστηκαν μηνύματα του υφυπουργού Εξωτερικών και Απόδημου Ελληνισμού Γιάννη Αμανατίδη και του υφυπουργού Πολιτισμού-Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή.

Με την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη χάρηκαν πολλοί πιστοί, οι οποίοι μόνο καλά έχουν να πουν για τον παπα-Γιάννη. Οι σπουδές, τα άρθρα, οι δημοσιεύσεις και οι επιστημονικές μελέτες και όλα όσα έχει πετύχει αυτά τα χρόνια πρόσθεσαν πολλά στην ήδη σπουδαία προσωπικότητα του. Εκείνο που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι το λεπτό χιούμορ του, αλλά και η πραγματική αγωνία του να βοηθήσει τον άνθρωπο που έχει ανάγκη.

Μεγάλη αγάπη του τα παιδιά που τον αγαπούν εξίσου. 

Όσοι τον γνωρίζουν προσωπικά, γνωρίζουν το έργο του και τη δύναμη του χαρακτήρα του, λένε πώς η ενθρόνισή του είναι η αρχή μιας νέας εποχής για την Μητρόπολη Ζάμπιας και Μάλαουϊ.