27 Φεβρουάριος 2016, 14:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Φεβρουάριος 2016, 11:48

Συνάντηση μελών του ΣΥΡΚΙ με εκπρόσωπο της Κομισιόν στην Άγκυρα

  • Συνάντηση μελών του ΣΥΡΚΙ με εκπρόσωπο της Κομισιόν στην Άγκυρα
    Φωτογραφία από τη συνάντηση των μελών του ΣΥΡΚΙ με την Σέμα Κιλιτσέρ (φωτ.: ΣΥΡΚΙ)

Προβληματισμούς και προτάσεις για μεταρρυθμίσεις σε ζητήματα μειονοτήτων είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το ΔΣ του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ) στη σύμβουλο Πολιτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Άγκυρα Σέμα Κιλιτσέρ, κατά τη συνάντηση που είχαν στα γραφεία του Συνδέσμου, στις 25 Φεβρουαρίου.

Συζητήθηκαν ζητήματα φορολογικής ατέλειας των βακουφίων για τις αναστυλώσεις και ανακαινίσεις ναών και διατηρητέων κτηρίων, όταν αυτά στεγάζουν μη εμπορικές δραστηριότητες.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΚΙ επισήμαναν την ανάγκη αναθεώρησης των άρθρων του νόμου που αφορούν τα εγκαταλελειμμένα βακούφια, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τα ιδρύματα αυτά στην κατοχύρωση των περιουσιακών τους στοιχείων, παρά τις αποφάσεις επιστροφών του Συμβουλίου της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων. Τόνισαν επίσης, αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων, ότι ο κατακερματισμός των κανονισμών και αποφάσεων που τα διέπει δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα στη λειτουργία τους.

Τέλος τα μέλη του Συνδέσμου παρουσίασαν στη σύμβουλο της Κομισιόν πρόταση για την υλοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος που μελετά ο ΣΥΡΚΙ, η οποία πρόκειται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.