26 Φεβρουάριος 2016, 17:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Φεβρουάριος 2016, 16:52

Στη δημοσιότητα τα ονόματα οφειλετών με χρέη πάνω από 150.000 ευρώ

  • Στη δημοσιότητα τα ονόματα οφειλετών με χρέη πάνω από 150.000 ευρώ

Την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων οφείλουν πάνω από 150.000 ευρώ στο Δημόσιο και δεν έχουν προβεί σε ρύθμιση, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης στη Βουλή απευθύνοντας μάλιστα έμμεση προειδοποίηση στους μεγαλοοφειλέτες να σπεύσουν στην εφορία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Κουτσούκου, ο Τρ. Αλεξιάδης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα στείλει εντός του Μαρτίου επιστολή στους μεγαλοοφειλέτες ενημερώνοντάς τους για την επικείμενη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους στις αρχές Απριλίου. Η επιστολή θα σταλεί στους οφειλέτες με βάση τις σχετικές συστάσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Σε περίπτωσή που οι οφειλέτες δεν ανταποκριθούν, τα ονόματά τους θα δημοσιοποιηθούν τον Απρίλιο μαζί με «ορισμένες οφειλές».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, στην παρέμβασή του, κάλεσε την κυβέρνηση να ανακοινώσει τα ονόματα των 270.000 μεγαλοοφειλετών που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ο Τρ. Αλεξιάδης όμως του θύμισε ότι η υφιστάμενη νομοθεσία που ψηφίστηκε επί ΠΑΣΟΚ απαγορεύει την δημοσιοποίηση στοιχείων οφειλετών οι οποίοι έχουν ήδη ενταχθεί σε ρύθμιση.