26 Φεβρουάριος 2016, 11:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Φεβρουάριος 2016, 11:35

Βαριά δικογραφία για τους δημοσιογράφους και τον εκδότη που απολογούνται σήμερα

  • Βαριά δικογραφία για τους δημοσιογράφους και τον εκδότη που απολογούνται σήμερα
    Ο κατηγορούμενος εκδότης οδηγείται στον 1ο Ειδικό Ανακριτή (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Μια «βαριά» δικογραφία που περιλαμβάνει πληθώρα στοιχείων, όπως καταγεγραμμένες συνομιλίες και υλικό που κατασχέθηκε από την Αστυνομία, θα κληθούν να αντικρούσουν οι δύο δημοσιογράφοι και ο εκδότης ενώπιον του 1ου Ειδικού Ανακριτή στον οποίο απολογούνται σήμερα.

Οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση εκβιασμών έχουν στην… πλάτη τους βαρύτατες κατηγορίες, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Αυτό για το οποίο κατηγορούνται είναι ότι δρούσαν μεθοδικά, και είτε με θετικά σχόλια είτε συκοφαντώντας, πίεζαν τα θύματά τους –φυσικά και νομικά πρόσωπα–, ώστε να «πειστούν» να τους καταβάλλουν χρήματα μέσω διαφημιστικής δαπάνης. Τα δημοσιεύματα είτε γίνονταν στην εφημερίδα του εκδότη είτε σε διάφορες ιστοσελίδες.


Ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους δημοσιογράφους (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Η υπόθεση έφτασε ενώπιον της Δικαιοσύνης έπειτα από καταγγελία συνεργάτιδας του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, την οποία πίεζαν αφενός να δώσει διαφημιστικά πακέτα και αφετέρου να τους φέρει σε επαφή με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, στον οποίο σκόπευαν να προσφέρουν «στήριξη στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών».

Στη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνονται διάλογοι τους οποίους υπέκλεψε ο υπερ-κοριός της ΕΥΠ. Οι κατηγορούμενοι φαίνεται να ότι προσπαθούν να πείσουν την καταγγέλλουσα πως «έχουν πλάτες».

Ενδεικτική προς αυτή την κατεύθυνση είναι η φράση που έχει καταγραφεί να της λέει ο ένας από τους δημοσιογράφους αναφερόμενος στον εκδότη: «Ο άλλος κούλαρε και περιμένει εντολή ποιον θα γ... . Κοίταξε να σου πω το κόλπο. Βγαίνει ο τρελός, και χτυπάει όποιον θέλει, από εκεί και πέρα μετά βάζουμε τα site και ακολουθούνε».