25 Φεβρουάριος 2016, 20:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουάριος 2016, 19:51

Μουζάλας: Έχουμε καταθέσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης

  • Μουζάλας: Να προετοιμαζόμαστε για μεγάλο αριθμό προσφύγων στην Ελλάδα

Ο Γιάννης Μουζάλας δήλωσε ικανοποιημένος από την πολιτική στήριξη που έλαβε από τις περισσότερες χώρες-μέλη στις αιτιάσεις της Ελλάδας κατά της πολιτικής της Αυστρίας και αποκάλυψε ότι η Αθήνα έχει εκπονήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης το οποίο έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην ολλανδική προεδρία της ΕΕ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, μετά το τέλος του σημερινού συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, τόνισε ότι η στάση της Αυστρίας είναι μονομερής, δεν είναι φιλική και παραβιάζει παλαιότερες αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής της ΕΕ.

Πρόσθεσε ότι η στάση της Αυστρίας βλάπτει την Ελλάδα, αφαιρώντας της το χρόνο που χρειάζεται για να προετοιμαστεί και συγχρόνως βλάπτει την ΕΕ γιατί προβάλει εθνικές μονομερείς λύσεις σε συνδυασμό με άλλα κράτη (Βίσεγκραντ) και κράτη που δεν είναι μέλη της ΕΕ. Πάντως, δεν έκρυψε ότι ενδέχεται να περάσει η Ελλάδα «δύσκολες ώρες» τις επόμενες ημέρες, σημειώνοντας ωστόσο ότι «θα τα καταφέρουμε» και ότι δεν ζητήσαμε (ως χώρα) ανθρωπιστική βοήθεια από την Ευρώπη.