26 Φεβρουάριος 2016, 10:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Φεβρουάριος 2016, 10:37

Τέχνη σε προσιτές τιμές για να στηριχτούν οι άστεγοι της Αθήνας

  • Τέχνη σε προσιτές τιμές για να στηριχτούν οι άστεγοι της Αθήνας
    Έργο καλλιτέχνη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοργάνωση της έκθεσης

Μια... ωραία έκπληξη και για καλό σκοπό περιμένει όσους θέλουν να αποκτήσουν εικαστικά έργα σε πολύ καλές τιμές βοηθώντας ταυτόχρονα τους αστέγους. Ποια είναι η έκπληξη; Ότι ο αγοραστής που θα καταβάλει ποσό 50 ευρώ για ένα έργο μικρής διάστασης, θα μαθαίνει την ταυτότητα του καλλιτέχνη μετά, μια και η υπογραφή του θα είναι κρυμμένη.

«Η Έκπληξη είναι μια εικαστική δράση που οργανώνεται κάθε χρόνο με πολλή αγάπη και ενώνει τους καλλιτέχνες με τον κόσμο σε μια κοινή αποστολή: Να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη της διοργάνωσης Αλεξάνδρα Κολλάρου. Η φετινή «Έκπληξη» αφορά την κρίση. Ζωγράφοι, φωτογράφοι, γλύπτες, illustrators πρόσφεραν αφιλοκερδώς τα έργα τους με στόχο να στηρίξουν τους ανθρώπους που ζούνε στον δρόμο.

Η κεντρική έκθεση, που θα γίνει στον χώρο ΓΗ Κ 44 (Κωνσταντινουπόλεως 44) στο Γκάζι, συνοδεύεται από ένα παράλληλο πρόγραμμα, την ενότητα «Καλλιτέχνης για μια ημέρα», η οποία προσκαλεί τον καθέναν να αναλάβει καλλιτεχνικά καθήκοντα για μια ημέρα και να δημιουργήσει ένα μικρής διάστασης έργο.

Τα έργα της ενότητας αυτής θα διατεθούν στην τιμή των 20 ευρώ και θα συνοδεύονται από το όνομα και την ιδιότητα των δημιουργών τους.

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της μη κυβερνητικής ομάδας, «Κλίμακα».