24 Φεβρουάριος 2016, 19:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουάριος 2016, 18:23

Στη Λευκόβρυση Κοζάνης 350 πρόσφυγες

  • Στη Λευκόβρυση Κοζάνης 350 πρόσφυγες

Με πέντε λεωφορεία, έφθασαν σήμερα στην Κοζάνη 350 πρόσφυγες, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στο κλειστό Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης, όπου εθελοντές και συνεργεία του Δήμου προετοίμασαν τον χώρο.

Οι περισσότεροι πρόσφυγες είναι από την Συρία και όπως ανέφεραν ταξιδεύουν με τα λεωφορεία προς την Ειδομένη εδώ και τρείς ημέρες.

Τα σημάδια της κόπωσης και της εξάντλησης είναι εμφανή και πολύ περισσότερο στα μικρά παιδιά. Χρειάστηκε να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες σε ορισμένα παιδιά προσχολικής ηλικίας που παρουσίαζαν σημάδια εξάντλησης, στο ιατρείο που λειτουργεί εντός του γυμναστηρίου από παθολόγους και παιδιάτρους του νοσοκομείου Κοζάνης.

Από τους 350 πρόσφυγες, 155 είναι βρέφη και παιδιά από δύο μηνών έως επτά ετών, 85 γυναίκες από τις οποίες οι τέσσερις είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Για τις εγκύους και τις γυναίκες με βρέφη, για την καλύτερη διαμονή τους, έχει διαμορφωθεί ένας ξεχωριστός χώρος εντός του γυμναστηρίου.

Μόλις έφτασαν οι πρόσφυγες οι εθελοντές τους προσέφεραν πρόχειρο φαγητό, ενώ τα γεύματα έχει αναλάβει να ετοιμάζει και να πακετάρει εθελοντική ομάδα που λειτουργεί σε κτήριο της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου.