26 Φεβρουάριος 2016, 09:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάρτιος 2016, 15:56

Μουσικές «εικόνες» από τον Πόντο, τη Σμύρνη, τη Θράκη, τον... κόσμο από την Μήδεια Χουρσουλίδου (βίντεο)

  • Μουσικές «εικόνες» από τον Πόντο, τη Σμύρνη, τη Θράκη, τον... κόσμο από την Μήδεια Χουρσουλίδου (βίντεο)
    Η Μήδεια Χουρσουλίδου σε πρόσφατη συναυλία της (φωτ.: Βασίλης Τσενκελίδης)

Ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι στον Πόντο, τη Σμύρνη, τη Θράκη αλλά και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου περιμένει όλους όσοι θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στην παράσταση της Μήδειας Χουρσουλίδου με τίτλο «Eικόνες», την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 22:30, στο Rock Architecture-live stage.

Πρόκειται για μουσικές εικόνες, ιδιαίτερα τραγούδια, που εκπέμπουν τα βιώματα και τα συναισθήματά της από διαφορετικές φάσεις της ζωής της.

Τα τραγούδια «Την πατρίδα μ’ έχασα», «Το τσάμπασιν» αλλά και ένα ολόφρεσκο ποντιακό τραγούδι, «Τη ξενιτίας το νερόν», θα ερμηνευθούν από την τραγουδίστρια ποντιακής καταγωγής και θα καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της παράστασης.

 «Μεγαλώνοντας στη Σοβιετική Ένωση, όπου υπήρχαν τόσοι διαφορετικοί λαοί, όλες αυτές οι μουσικές που άκουγα από μικρή χαράχτηκαν στη μνήμη μου. Με αυτά τα ακούσματα μεγάλωσα και αυτά είναι που καθόρισαν τη μουσική μου πορεία. Βέβαια, η ποντιακή μουσική έχει μια θέση στη καρδιά μου και κυλάει μέσα στις φλέβες μου, μαζί με την ποντιακή παράδοση» δήλωσε στο pontos-news.gr η Μήδεια Χουρσουλίδου.


Απόσπασμα απο την παράσταση «Εικόνες» στο ΡΥΘΜΟΣ Stage στις 29/12/2015

Όπως αποκάλυψε, ο άνθρωπος που τη σημάδεψε στο παρελθόν στις μουσικές τις επιλογές ήταν ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Χουζουνίδης. Σε παραστάσεις της στη Γεωργία ερμήνευε ποντιακά τραγούδια που της είχε γράψει. Ο Δημήτρης Χουζουνίδης είναι αυτός που έγραψε και τους στίχους για το καινούργιο τραγούδι της, «Τη ξενιτίας το νερόν».

Ο λόγος που επέλεξε να εντάξει στο ρεπερτόριο της τραγούδια από 10 διαφορετικές γλώσσες είναι το γεγονός ότι «η μουσική δεν έχει σύνορα».

«Μου αρέσει να ανακαλύπτω τις μουσικές άλλων λαών. Αυτή η στροφή μου στην ερμηνεία τραγουδιών σε άλλες γλώσσες έγινε με τον ερχομό μου στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο εκφράζω αυτό που νιώθω σε όλους τους ανθρώπους, σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις γλώσσες» είπε η γνωστή Πόντια τραγουδίστρια.

Η συλλογή των τραγουδιών της είναι μια κατάθεση ψυχής, μια μουσική αποκάλυψη για την αγάπη της για τη ζωή και για όλους τους πολιτισμούς που ενώνονται μέσω της μουσικής.

Κωνσταντίνος Τσενκελίδης

Εκδηλωσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ28
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
2016
22:30
Ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στον κόσμο, μέσα από την παράσταση με τίτλο «Εικόνες», χαρίζει στο...