24 Φεβρουάριος 2016, 18:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουάριος 2016, 18:20

To Like στο Facebook άλλαξε, πλέον υπάρχουν τα Reactions! (βίντεο)

  • To Like στο Facebook άλλαξε, πλέον υπάρχουν τα Reactions! (βίντεο)
    Τα Reactions είναι αποτέλεσμα τεράστιας έρευνας στην οποία εμπλέκονται πολλά τμήματα του Facebook

Μέχρι σήμερα οι χρήστες του Facebook ήξεραν το «Μου αρέσει», το πασίγνωστο Like. Από σήμερα, όμως, στην καθημερινότητά τους μπαίνουν τα Reactions – οι «Αντιδράσεις», επί το ελληνικότερο. Η νέα δυνατότητα που ενεργοποιήθηκε περιλαμβάνει πέντε emojis: την «καρδιά», το «γέλιο», το «ουάου», το «θλιμμένο» και το «θυμωμένο».

Για να δει κάποιος τa emojis πρέπει να βάλει το ποντίκι πάνω στο κουμπί του Like, ή να το κρατήσει πατημένο αν πρόκειται για τάμπλετ και κινητό.

Σύμφωνα με το engadget.com, μπορεί στους αμύητους τα Reactions να φαίνονται μια απλή προσθήκη, στην πραγματικότητα όμως αναμένεται να φέρουν πολλές αλλαγές. Η παγκόσμια αναγνωρίσιμη γλώσσα θα δώσει στο κοινωνικό δίκτυο, και κατ’ επέκταση στους διαφημιζόμενους, ακόμα περισσότερα στοιχεία για τα ακριβή συναισθήματα των χρηστών. Κατά συνέπεια, το newsfeed θα διαμορφώνεται ακόμα πιο στοχευμένα, ώστε να είναι συμβατό με τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη.

Τα Reactions είναι αποτέλεσμα τεράστιας έρευνας στην οποία εμπλέκονται πολλά τμήματα του Facebook. Αρχικά, τέθηκαν σε πιλοτική λειτουργία σε διάφορες χώρες, με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο, ώστε οι τελικές «φατσούλες» να είναι όσο το δυνατό πιο κοντά στον τρόπο που εκφράζονται οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.