23 Φεβρουάριος 2016, 17:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Φεβρουάριος 2016, 22:57

Για κακούργημα οι δημοσιογράφοι και ο εκδότης που κατηγορούνται για εκβιασμούς

  • Για κακούργημα οι δημοσιογράφοι και ο εκδότης που κατηγορούνται για εκβιασμούς
    Οι δύο δημοσιογράφοι οδηγούνται στον εισαγγελέα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
  • Για κακούργημα οι δημοσιογράφοι και ο εκδότης που κατηγορούνται για εκβιασμούς
    Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε και ο εκδότης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Ενώπιον του ανακριτή θα κληθούν τώρα να λογοδοτήσουν ο εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν τη Δεύτερα για υπόθεση εκβίασης σε βάρος τραπεζών, επιχειρήσεων και ΔΕΚΟ. Στη δικογραφία που σχημάτισε σε βάρος των τριών, ο εισαγγελέας περιλαμβάνει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.

Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται ότι απειλούσαν στελέχη με δυσφήμιση, αν δεν έδιναν διαφήμιση στα έντυπα και στις ιστοσελίδες τους.   

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε είναι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία, και δωροδοκία. Σε  βάρος του εκδότη ασκήθηκε και δίωξη για την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Σε δηλώσεις του, λίγο πριν από την προσαγωγή στον εισαγγελέα, ο συνήγορος του εκδότη, Αλέξης Κούγιας, αμφισβήτησε τη «σπουδαιότητα της υπόθεσης, όπως αναδεικνύεται από τα ΜΜΕ», και τόνισε πως ο εντολέας του αρνείται κάθε εμπλοκή σε παράνομες πράξεις. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και ηχογραφημένες συνομιλίες τις οποίες ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε «σενάριο».

Στη δικογραφία αναφέρεται ότι οι τρεις εκβίαζαν για περίπου 500.000 ευρώ.

Η υπερασπιστική γραμμή του εκδότη είναι ότι δεν γνωρίζει τον έναν από τους δύο δημοσιογράφους, με τους οποίους κατηγορείται ότι δημιούργησε την εγκληματική οργάνωση. Αποδίδει δε την εμπλοκή του ονόματός του σε προσπάθεια κάποιων, που έχουν θιγεί από δημοσιεύματα, να τον μετατρέψουν σε εκβιαστή, ενώ είναι μάχιμος δημοσιογράφος με εμπλοκή στην πολιτική, στην κοινωνία και στον αθλητισμό.