23 Φεβρουάριος 2016, 15:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Φεβρουάριος 2016, 22:01

Το ποντιακό ανέκδοτο του Τσίπρα στους αγρότες

  • Το ποντιακό ανέκδοτο του Τσίπρα στους αγρότες
    Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Τσίπρα-αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)

Με ένα ποντιακό ανέκδοτο, στο άκουσμα του οποίου –λέει το παραπολιτικό σχόλιο του «ΒΗΜΑτοδότη»– κανείς δεν γέλασε, επέλεξε να απαντήσει ο πρωθυπουργός σε έναν από τους αγρότες που συμμετείχαν στη σύσκεψη του Μαξίμου. Η στήλη, που φιλοξενείται και στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Το Βήμα, αναφέρει ότι όταν ένας από τους αγρότες άρχισε να θέτει ένα-ένα τα θέματα, με αποδείξεις, ο πρωθυπουργός του απάντησε: «Με όλα όσα είπες συμφωνώ απόλυτα».

Ο αγρότης, όμως, συνέχισε να μιλά, και τότε ο Αλέξης Τσίπρας τον σταμάτησε λέγοντάς του: «Να μην το κάνουμε εδώ σαν το ποντιακό ανέκδοτο...». Με το άκουσμα της συγκεκριμένης φράσης οι υπουργοί κοίταξαν αμήχανα τον πρωθυπουργό, ενώ οι αγρότες ρώτησαν «ποιο είναι το ανέκδοτο».

«Θα σας το πω..», φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας, και συνέχισε: «Μια ομάδα Ποντίων της υδατοσφαίρισης επιστρέφει μετά από μια ταπεινωτική ήττα. Και ο αρχηγός της για να εμψυχώσει τους παίκτες τους λέει: “Μην κάνετε έτσι, μπορεί να χάσαμε με 15- 0 αλλά δεν πνίγηκε κανένας”».