23 Φεβρουάριος 2016, 10:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Φεβρουάριος 2016, 09:58

Τι αλλαγές φέρνει το Παράλληλο Πρόγραμμα που ψηφίστηκε στη Βουλή

  • Τι αλλαγές φέρνει το Παράλληλο Πρόγραμμα που ψηφίστηκε στη Βουλή

Την πλήρη δωρεάν νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων καθιερώνει, μεταξύ άλλων, το Νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης, το λεγόμενο Παράλληλο Πρόγραμμα, που «πέρασε» το Σάββατο στη Βουλή. Επιπλέον ρυθμίζει θέματα για τη στελέχωση των ΜΕΘ και των απομακρυσμένων και παραμεθόριων αγροτικών ιατρείων, των κέντρων υγείας και των νοσοκομείων.

Επίσης, προβλέπει ότι μετά από αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων θα μειώνονται ή θα απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη, οι άποροι, τα ΑΜΕΑ, οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι και οι μακροχρόνια άνεργοι.

Να σημειώσουμε ότι αρκετοί δήμοι είχαν προχωρήσει σε ρυθμίσεις, πριν τη ψήφιση του Νόμου, τις οποίες στη συνέχεια δεν μπορούσαν να υλοποιήσουν αφού τις «έκοβε» το Ελεγκτικό Συνέδριο ως μη σύννομες. Παράλληλα αυξάνει τις ημέρες άδειας που προβλέπονται για τις εγκύους, αλλά και τον αριθμό των γονικών αδειών. Όπως επίσης καθιερώνει χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε υπαλλήλους των ΟΤΑ που ασχολούνται με τα απορρίμματα ενώ εντάσσει και τις τρίτεκνες οικογένειες στις ευεργετικές διατάξεις του ν 2643/88 για πρόσληψη στο Δημόσιο.