23 Φεβρουάριος 2016, 08:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Φεβρουάριος 2016, 09:12

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες

  • Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων «εδώ και τώρα», αποφάσισαν σε γενική συνέλευσή τους χθες το βράδυ οι αγρότες της κοιλάδας των Τεμπών, μετά την ενημέρωση που είχαν από τους συναδέλφους τους που συμμετείχαν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αμέσως μετά έκλεισαν τα Τέμπη , προκαλώντας μάλιστα και τον εγκλωβισμό αυτοκινήτων που κινούνταν μέχρι εκείνη την ώρα ελευθέρα στην Εθνική Οδό, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Οι αγρότες αποφάσισαν επίσης να κλείσουν σήμερα και τη γέφυρα του Στομίου στις 12:00 το μεσημέρι, αποκλείοντας έτσι την κυκλοφορία και από τον παραλιακό άξονα του νομού που χρησιμοποιείται ως εναλλακτική διαδρομή. Και οι αγρότες των Μικροθηβών κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, αφού αποφάσισαν τη δημιουργία ενός νέου μπλόκου στην Κεφάλωση Αλμυρού, σε ένα ακόμη νευραλγικό σημείο στην εθνική οδό που δεν προσφέρεται για σύντομες εναλλακτικές διαδρομές.

Στο μεταξύ αιφνιδιαστικό επ΄ αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αποφάσισαν χθες το βράδυ οι συμμετέχοντες αγρότες στο μπλόκο. Υπενθυμίζεται ότι από τις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής, η κυκλοφορία είχε αποκατασταθεί τόσο στο τελωνείο Προμαχώνα όσο και στο τελωνείο Εξοχής.

Οι αγρότες της Νότιας Ελλάδας
Σε νέο μπλόκο στην εθνική οδό Αγίου Νικολάου-Ηρακλείου, στον κόμβο Μαλίων-Οροπεδίου θα προχωρήσουν από σήμερα το πρωί και οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Οροπεδίου Λασιθίου. Άνοιξε πάντως χθες το βράδυ ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης-Κορίνθου στο ύψος των διοδίων Νεστάνης. Στην άκρη του δρόμου, ωστόσο, παραμένουν μεγάλος αριθμός αγροτών με τα τρακτέρ.