22 Φεβρουάριος 2016, 15:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Φεβρουάριος 2016, 15:39

Συνάντηση Τσίπρα-αγροτών εν μέσω καταγγελιών

  • Συνάντηση Τσίπρα-αγροτών εν μέσω καταγγελιών
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
  • Συνάντηση Τσίπρα-αγροτών εν μέσω καταγγελιών
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Μπορεί να είδαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά έφαγαν... πόρτα όταν πήγαν να μπουν στο Μαξίμου. Ο λόγος για την  Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών. Όπως κατήγγειλαν, συνάντησαν κλειστή την πόρτα, καθώς δεν υπήρχαν στη λίστα τα ονόματα των εκπροσώπων τους για τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Πληροφορίες από το Μαξίμου, ωστόσο, αναφέρουν ότι αίτημα από τη συγκεκριμένη Ένωση δεν υπήρξε, αλλά ο πρωθυπουργός δέχεται να γίνει μια νέα συνάντηση.

Από τη συνάντηση στο Μαξίμου αποχώρησε και η συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων καθώς, όπως ανέφεραν εκπρόσωποί τους, ενώ είχαν εκλέξει τα μέλη της επιτροπής μερικά από τα ονόματα δεν υπήρχαν στη λίστα.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να συναντήσει μόνο έναν άνθρωπο, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν τοποθετημένος στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης «και τώρα προσέρχεται ως συνδικαλιστής».


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Στη σύσκεψη Τσίπρα-αγροτών συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα μπλόκα των Τεμπών και των Μικροθηβών, καθώς και από άλλα 38 μπλόκα. Παρόντες, μεταξύ άλλων, είναι και οι υπουργοί Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις προτάσεις που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση «καλή βάση για ένα διάλογο που έπρεπε να είχε ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στους εκπροσώπους των αγροτών ότι το αγροτικό κίνημα έχει πια ωριμάσει, και ότι μπορεί να βρει δρόμους έκφρασης με αυτονομία και αυτοτέλεια. «Όχι μόνο μια εκπροσώπηση για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, και όταν υπάρχουν μπλόκα και προβολή στα ΜΜΕ, αλλά να έχει μια αυθεντική εκπροσώπηση στη χάραξη πολιτικής», κατέληξε.