22 Φεβρουάριος 2016, 14:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Φεβρουάριος 2016, 15:34

Τι ενώνει την Αλεξανδρούπολη με την Συμφερόπολη της Κριμαίας

  • Τι ενώνει την Αλεξανδρούπολη με την Συμφερόπολη της Κριμαίας
    Συνάντηση της αντιπροσωπείας της Αλεξανδρούπολης με τα μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας της Κριμαίας (φωτο της Εθνοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Κριμαίας)

Ένα ακόμα βήμα προς την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας έγινε δια της αδελφοποίησης της Αλεξανδρούπολης με την Συμφερόπολη της Κριμαίας, που έγινε την περασμένη εβδομάδα.

Για να υπογράψει την συμφωνία ταξίδεψε στην Κριμαία ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης και συναντήθηκε με μέλη του Συμβουλίου επικρατείας της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Εθνοπολιτιστική Αυτονομία των Ελλήνων της Κριμαίας «Ταυρίδα», η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα στις 19 Φεβρουαρίου, αμέσως μετά την ανακοίνωση συνεργασίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με το κρατικό παιδαγωγικό πανεπιστήμιο «Αλέξανδρος Γκέρτσεν».

Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε και η αδελφοποίηση μεταξύ των συλλόγων «Ρώσικο Σπίτι» της Αλεξανδρούπολης με πρόεδρο την Ιουλία Γαβρίλοβα και της Εθνοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Κριμαίας, με πρόεδρο τον Ιβάν Σόνους.

Τον δήμαρχο Ευάγγελο Λαμπάκη ακολούθησαν ο επίτιμος πρόξενος Ρωσίας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης.