22 Φεβρουάριος 2016, 09:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Φεβρουάριος 2016, 09:29

Ο Πόντιος δήμαρχος της Πάτρας με τα πόδια στην Αθήνα

  • Ο Πόντιος δήμαρχος της Πάτρας με τα πόδια στην Αθήνα

Μια διαφορετική μέθοδο ακολουθεί ο Πόντιος δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης για να πιέσει προς τη λήψη μέτρων για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους. Με πρότασή του, το δημοτικό συμβούλιο Πατρέων ενέκρινε πορεία από την Πάτρα έως την Αθήνα το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου!

Ειδικότερα, ο δήμαρχος απηύθυνε κάλεσμα προς την νεολαία, τον πατραϊκό λαό και τους φορείς για συστράτευση, και κινητοποίηση με πορεία μέχρι το Σύνταγμα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Πελετίδης, «η διαδρομή των 220 χιλιομέτρων θα είναι διαδρομή αγώνα, θα καλέσουμε σε συμπαράσταση, σε από κοινού διεκδίκηση, τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια της χώρας, και ιδιαίτερα τους δήμους από τα όρια των οποίων θα περνά η πορεία».

Ακόμη, ο δήμαρχος είπε ότι «θα ζητηθεί από τους δημοτικές αρχές και φορείς να ενισχύσουν, να βοηθήσουν και να διευκολύνουν την πορεία στα ζητήματα διαμονής, διατροφής», ενώ στους ενδιάμεσους σταθμούς θα γίνονται συναντήσεις, και εκδηλώσεις σε συνεργασία με δήμους, φορείς και άλλους»

Το θέμα της ανεργίας ήταν το μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και, όπως είπε ο δήμαρχος, «σήμερα δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μην έχει τουλάχιστον έναν άνεργο». «Στο δήμο μας είναι καταγεγραμμένοι 15.638 μακροχρόνια άνεργοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για το 2015» είπε, προσθέτοντας ότι «10.721 άνεργοι δεν εντάσσονται στους μακροχρόνια ανέργους».