22 Φεβρουάριος 2016, 08:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Φεβρουάριος 2016, 09:08

Διπλή πρόκληση από την Αυστρία σε βάρος της Ελλάδας

  • Διπλή πρόκληση από την Αυστρία σε βάρος της Ελλάδας
    Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ

Σε διπλή πρόκληση σε βάρος της χώρας μας προχωρούν οι Αυστριακοί, λίγες ώρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Από τη μια η υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ μας απειλεί με κλείσιμο συνόρων και από την άλλη διοργανώνουν διάσκεψη με χώρες των Βαλκανίων εξαιρώντας την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, με επιστολή της στον επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας ανακοίνωνε ότι μέχρι να βρει η Ευρώπη κοινή λύση, η Βιέννη θα ασκεί τη δική της πολιτική στα εξωτερικά της σύνορα!

Από το ίδιο υπουργείο ανακοινώθηκε διάσκεψη που  θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στη Βιέννη και σε αυτήν έχουν προσκληθεί οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών από τις χώρες: Αλβανία, Βοσνία, Βουλγαρία, Κόσοβο, Κροατία, Μαυροβούνιο, πΓΔΜ, Σερβία και Σλοβενία.

Λεπτομέρειες για τη διάσκεψη αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στη διάρκεια της ημέρας, ενώ έγινε γνωστό πως σε έναν κύκλο των συζητήσεων της θα συμμετάσχει και ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας, Χανς Πέτερ Ντόσκλοτσιλ (του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος).

Οι προερχόμενοι από το συγκυβερνών (με τους Σοσιαλδημοκράτες) συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, υπουργοί Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς και Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, εκτοξεύουν εδώ και εβδομάδες, φραστικές επιθέσεις και απειλές εναντίον της Ελλάδας για μη τήρηση των δεσμεύσεών της, για αποπομπή της από τη Ζώνη Σένγκεν και για μετατόπιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ στα σύνορα με την πΓΔΜ.