21 Φεβρουάριος 2016, 18:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Φεβρουάριος 2016, 18:07

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακή παρέλαση των κωδωνοφόρων! (βίντεο)

  • Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακή παρέλαση των κωδωνοφόρων! (βίντεο)

Τα κουδούνια τους... βρόντηξαν και αντήχησαν σε ολόκληρο το κέντρο της Θεσσαλονίκης! Περίπου 30 ομάδες κωδωνοφόρων πραγματοποίησαν παρέλαση, στο πλαίσιο των «Δρόμων του Κουδουνιού», που φιλοξενείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη συμπρωτεύουσα. Οι κωδωνοφόροι (που προέρχονται από την Ελλάδα αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη) ξεκίνησαν το πρωί από τον Λευκό Πύργο κι αφού διέσχισαν την Λεωφόρο Νίκης κατέληξαν στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στόχος της γιορτής αυτής, όπου γίνεται αναπαράσταση διαφόρων δρώμενων, είναι η σύνδεση της ελληνικής παράδοσης, στα δρώμενα της κωδωνοφορίας, με τα αντίστοιχα του ευρωπαϊκού χώρου. Επιπλέον στόχος είναι να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους σύγχρονους καλλιτέχνες, που θέλουν να προσεγγίσουν μέσα από την τέχνη τους και με τη δική τους δημιουργική ματιά, αυτά τα εντυπωσιακά έθιμα.


Κωδωνοφόροι από τη Δράμα (πηγή: seleo.gr)

Επίσης, δεκάδες επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι συμμετέχουν με έργα τους στην έκθεση «Νέες κωδωνοφορίες», η οποία εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο Γενί Τζαμί. Η παρουσίαση της συλλογής υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και εντάσσεται στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του 3ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας.


Η έκθεση «Νέες κωδωνοφορίες» (πηγή: tv100 thessaloniki)