21 Φεβρουάριος 2016, 13:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Φεβρουάριος 2016, 13:23

Κύπρος: Πληροφορίες για ομαδικό τάφο 100 αγνοουμένων στα Κατεχόμενα

  • Κύπρος: Πληροφορίες για ομαδικό τάφο 100 αγνοουμένων στα Κατεχόμενα
    (Φωτ.: politis-news.com)

Ανατριχίλα προκαλεί πληροφορία που έχει σχέση με τους αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα Πολίτης, εντοπίστηκε σημείο όπου βρίσκονται οστά τα οποία εκτιμάται ότι ανήκουν σε 100 περίπου Ελληνοκύπριους αγνοούμενους του 1974.

Το σημείο που υπέδειξε Τουρκοκύπριος πολίτης, βρίσκεται κοντά στο κατεχόμενο χωριό Άσσια και δεν είναι το αρχικό σημείο ταφής των ανθρώπων αυτών. Εκεί μετακινήθηκαν τα οστά, περί το 1990, ώστε να μην εντοπιστούν. Μάλιστα φυτεύτηκαν και δέντρα και δημιουργήθηκε ένα μικρό δάσος!

Η πληροφορία διερευνήθηκε από την εφημερίδα και διασταυρώθηκε ενώ υπήρξε και επιβεβαίωση από άλλα άτομα που είχαν γνώση της υπόθεσης.

Ο Πολίτης, την περασμένη Παρασκευή, διαβίβασε τις σχετικές πληροφορίες τόσο στο γραφείο του επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτη Φωτίου όσο και στο γραφείο του Ελληνοκύπριου εκπροσώπου στη Διερευνητική Επιτροπή των Αγνοουμένων Νέστορα Νέστορος.

Όπως φαίνεται αποδίδει καρπούς η από κοινού έκκληση που απηύθυναν πρόσφατα οι δύο ηγέτες Νίκος Αναστασιάδης και Μουστάφα Ακιντζί, για να προσέλθουν όσοι γνωρίζουν και να δώσουν πληροφορίες γύρω από το ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων.