21 Φεβρουάριος 2016, 12:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Φεβρουάριος 2016, 11:43

Συρία: Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σκορπά το θάνατο στην Χομς (βίντεο)

  • Συρία: Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σκορπά το θάνατο στην Χομς (βίντεο)
    Εικόνα από την επίθεση που έγινε στη Χομς στα τέλη του Ιανουαρίου 2016 (φωτ.: EPA)

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε διπλή βομβιστική επίθεση, με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Πρακτορείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίσθηκαν από τις επιθέσεις, πρόσθεσε η ίδια ΜΚΟ, η οποία αντλεί τις πληροφορίες της από ένα εκτεταμένο δίκτυο γιατρών και μαχητών σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η πλειονότητα των θυμάτων ήταν πολίτες, προσθέτει η ίδια πηγή, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί λόγω της ύπαρξης πολλών βαριά τραυματισμένων.

Ο διοικητής της επαρχίας της Χομς Ταλάλ Μπαράζι ανακοίνωσε από την πλευρά του πως ο απολογισμός ανέρχεται σε 17 νεκρούς και 29 τραυματίες.

Η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε εικόνες που εμφανίζουν ένα πυκνό σύννεφο σκόνης από το σημείο της επίθεσης, που εκτελέσθηκε στο προάστιο Αλ Ζάχρα, και στήλες μαύρου καπνού από τις φλόγες που ξεπήδησαν μετά τις εκρήξεις.

Ουσιαστικά, η Χομς ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις και συχνά γίνεται στόχος βομβιστικών επιθέσεων. Τον περασμένο μήνα σε παρόμοια επίθεση, την ευθύνη της οποίας είχαν αναλάβει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους, είχαν χάσει τη ζωή τους πάνω από 20 άνθρωποι.