20 Αύγουστος 2013, 16:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:12

CNN: Θησαυρός τα γλυπτά του Παρθενώνα!

  • Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

CNN: Θησαυρός τα γλυπτά του Παρθενώνα!

Είναι ένας πραγματικός θησαυρός. Οχι μόνο για τους Ελληνες, αλλά για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Μπορεί ένα μέρος από τα γλυπτά του Παρθενώνα να βρίσκονται ακόμη στο Βρετανικό μουσείο, αλλά για το CNN όποιος θέλει να δει μερικές από τις πολυτιμότερες δημιουργίες της ιστορίας, θα πρέπει να βρεθεί στο μουσείο της Ακρόπολης. Γιατί το περιλαμβάνει ανάμεσα στα δέκα που πρέπει να επισκεφθούν όλοι.

Το αμερικανικό δίκτυο «χαρτογράφησε» τους δέκα μεγαλύτερους θησαυρούς των ευρωπαϊκών μουσείων και σε αυτούς συμπεριέλαβε τα γλυπτά του Παρθενώνα και το μουσείο της Ακρόπολης. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερο σύμβολο της κλασικότητας της αρχαίας Ελλάδας», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, που επισημαίνει πως με μία επίσκεψη στο μουσείο μπορεί κανείς να αναδημιουργήσει πιστά την αρχική σύνθεση του ναού, που είναι ορατός από το χώρο.

Ανάμεσα στους υπόλοιπους θησαυρούς της Ευρώπης, το CNN έχει συμπεριλάβει τον πίνακα «Νυχτερινή περίπολος» του Ρέμπραντ, που βρίσκεται στο μουσείο του Αμστερνταμ, τη «Σχεδία της Μέδουσας», του Ζαν-Λουί-Τεοντόρμ την οποία μπορεί να θαυμάσει κανείς στο Λούβρο, την «Γκουέρνικα» του Πικάσο, την οποία βλέπουν οι επισκέπτες του Μουσείου «Βασίλισσα Σοφία» στη Μαδρίτη αλλά και το «Νεκρό Χριστό» του Αντρέα Μαντένια που είναι ανάμεσα στα εκθέματα της Πινακοθήκης του Μιλάνου.

Πηγή: thestival.gr