20 Φεβρουάριος 2016, 21:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Φεβρουάριος 2016, 19:09

Σκληρή κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή στη συζήτηση για το Παράλληλο Πρόγραμμα

  • Σκληρή κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή στη συζήτηση για το Παράλληλο Πρόγραμμα
    Στιγμιότυπο από τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Μπορεί έξω να τα πηγαίνουν καλά οι δυο αρχηγοί αλλά μέσα αλλάζουν φανέλα και συγκρούονται μετωπικά. Λίγες ώρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής όπου οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκαν με κοινή γραμμή στο προσφυγικό, σήμερα στη Βουλή στη συζήτηση για το Παράλληλο Πρόγραμμα πρόταξαν ό,τι τους χωρίζει.

Και αυτό, παρ΄ότι  σημεία του Παράλληλου Προγράμματος θα τα ψηφίσει η ΝΔ! Το γεγονός πιθανόν καταδεικνύει ότι πέρα από τις κορώνες, κυβέρνηση και ΝΔ προβάρουν και άλλα σχήματα συνεννόησης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας στην επί μία ώρα ομιλία του πρωθυπουργού, τον κατηγόρησε ότι οι συνεχείς αναφορές τις εκλογικές επιτυχίες αποτελούν «βολικό πλυντήριο για τις προεκλογικές δεσμεύσεις», υπενθυμίζοντας τις υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα προς τους ψηφοφόρους. Αναφορικά, δε, με τη συμφωνία για την παρουσία του ΝΑΤΟ, είπε ότι «αν ζούσε ο Ανδρέας, θα έλεγε Τσίπρας και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο».

Απαντώντας του ο πρωθυπουργός επανέλαβε: «Κάναμε εκλογές που χάσατε. Χάσατε τέσσερις φορές και μυαλό δεν βάλατε. Αν δεν σας αρέσει να αναφερόμαστε στις τελευταίες εκλογές, θα περιμένετε για πολύ ακόμα, γιατί οι επόμενες θα είναι σε 3,5 χρόνια, αλλά και αυτές θα τις χάσετε, αν συνεχίσετε με αυτή τη λογική». Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι το εσωτερικό της ΝΔ ταλαιπωρείται από ετερόκλητες τάσεις, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται στη Βουλή με πολυφωνία για τα κρίσιμα ζητήματα του προσφυγικού ή της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.