18 Φεβρουάριος 2016, 22:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Φεβρουάριος 2016, 22:53

Αλαλούμ με τη μετακίνηση Σκακιανάκη

  • Αλαλούμ με τη μετακίνηση Σκακιανάκη

H κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να επιμείνει στη μετακίνηση του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη σε άλλη θέση και να τον τοποθετήσει βοηθό επιτελάρχη στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Ταυτόχρονα του επιτρέπει να διατηρεί την εποπτεία της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της οποίας προΐστατο μέχρι χθες, αν και διαμηνύει ότι θα τοποθετήσει άλλον επικεφαλής της υπηρεσίας.

Της απόφασης αυτής, που αποκαλύπτει ένα αλαλούμ στο κυβερνητικό επιτελείο, είχε προηγηθεί η ανάκληση της μετακίνησης του Μανώλη Σφακιανάκη.

Μετά  τη θύελλα αντιδράσεων για την καρατόμησή του και την προσφυγή του ιδίου εναντίον της απόφασης, εκδόθηκε σήμα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σήμερα το απόγευμα, ότι η μετάθεση του Μανώλη Σφακιανάκη στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού ανακαλείται. «Επιπλέον έγινε δεκτή η προσφυγή του υποστράτηγου Σκακιανάκη Εμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτησή του στον κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού», αναφερόταν στο τέλος της ανακοίνωσης.

Επιχειρώντας να αμβλύνουν την αναδίπλωση, κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν πως η ανακοίνωση ότι παγώνει η μετάθεσή του ήταν τυπική και ότι από τη στιγμή που ο Μανώλης Σφακιανάκης προσέφυγε στο υπηρεσιακό συμβούλιο εναντίον της απόφασης να μετατεθεί στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης αναστέλλετο προσωρινά η απόφαση μετάθεσής του.