17 Φεβρουάριος 2016, 23:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Φεβρουάριος 2016, 22:35

Μηνύματα Τσίπρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής

  • Μηνύματα Τσίπρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μηνύματα προς όσους θέλουν την Ελλάδα εκτός της ζώνης Σένγκεν, έστειλε ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που εισέπραξε τα εύσημα του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, («κάνεις καλή δουλειά στην προσφυγική κρίση, συνέχισε» του είπε), επεσήμανε πως η Ελλάδα είναι η χώρα που σώζει καθημερινά δεκάδες ζωές, οπότε το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι λύση.

Μέσω του Twitter, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «Στο Συμβούλιο κορυφής εκπροσωπούμε με υπερηφάνεια την Ευρώπη του ανθρωπισμού, που έσωσε ένα εκατ. ζωές το 2015».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «εκπροσωπούμε την Ελλάδα που αγκαλιάζει τους κατατρεγμένους του πολέμου, εκπροσωπούμε τους νησιώτες που σώζουν παιδιά με αυταπάρνηση» και ότι υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσουν οι πνιγμοί στο Αιγαίο κι όχι να κλείσουν τα σύνορα., καθώς τα ανοιχτά σύνορα είναι κατάκτηση των ευρωπαϊκών λαών.

Τέλος, κατέληξε σχολιάζοντας πως «Μαζί θα κρατήσουμε ασφαλή και ανοικτή την δημοκρατική Ευρώπη στην οποία ελπίζουν οι κατατρεγμένοι για να μην θρηνήσουμε άλλους νεκρούς».

Μένει να δούμε εάν τα επιχειρήματά του πείσουν τους ομολόγους του στην κρίσιμη Σύνοδο της Πέμπτης για το προσφυγικό.