20 Αύγουστος 2013, 10:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:12

Θεόδωρος Καράογλου: Η Παναγία Σουμελά είναι η Παναγία όλων των Ελλήνων!

  • Πώς τιμούν την Παναγία Σουμελά στα υψώματα του Βερμίου

Θεόδωρος Καράογλου: Η Παναγία Σουμελά είναι η Παναγία όλων των Ελλήνων!

Στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο παραβρέθηκε ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Ο κ. Καράογλου παρέστη στην πανηγυρική Θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονα, προσκύνησε την ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά και απέτισε φόρο τιμής στους πρωτεργάτες της εθνεγερσίας, καθώς στην Ιερά Μονή εκτίθενται οι βαλσαμωμένες καρδιές του Αλέξανδρου και του Γεώργιου Υψηλάντη.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης σημειώνει ότι η μεγάλη θρησκευτική γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, αποτελεί σημείο αναφοράς για τον απανταχού ελληνισμό και στέλνει μήνυμα πίστης και ελπίδας.

«Η Παναγία μας ενώνει όλους. Η Παναγία Σουμελά, η Παναγία των Ποντίων, είναι η Παναγία όλων των Ελλήνων. Σε αυτήν προσευχόμαστε για την ανάσταση της Ελλάδας. Το προσκύνημα στον ιερό χώρο στις πλαγιές του Βερμίου, μας θυμίζει τους ηρωικούς αγώνες που έχουμε δώσει ως Έθνος για ελευθερία και ανεξαρτησία και μας υπενθυμίζει την περήφανη αλλά και αιματοβαμμένη ιστορική διαδρομή των Ποντίων. Για όλο τον ελληνισμό, η Παναγία Σουμελά αποτελεί την ακοίμητη καντήλα της μνήμης και της πίστης, η οποία φωτίζει και καθοδηγεί το δρόμο μας. Χρόνια πολλά, χρόνια ευλογημένα και μακάρι η Θεομητορική ελπίδα να ανθίσει στις καρδιές όλων των Ελλήνων».

Πηγή: dimoshalkidonas.blogspot.gr

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr