17 Φεβρουάριος 2016, 09:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουάριος 2016, 21:12

Ώρα Βρυξελλών για Τσίπρα και Μητσοτάκη

  • Συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς για το Κυπριακό
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σημαντικές επαφές θα έχουν σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αμφότεροι θα βρίσκονται στην βελγική πρωτεύουσα στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα στις 18:30 με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ενώ την Πέμπτη το πρωί θα συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα έχει σήμερα μπαράζ επαφών με ευρωπαίους παράγοντες και συγκεκριμένα κατά χρονική σειρά με τους: Μάρτιν Σουλτς (πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), Βιολέτα Μπουλκ (επίτροπο Μεταφορών), Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Δημήτρη Αβραμόπουλο (επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας), Γκι Φερχόφσταντ (πρόεδρο της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη), Πιερ Μοσχοβισί (επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων 16:30), Βάλντις Ντομπρόφσκις (αντιπρόεδρο της ΕΕ για τον Ευρωκοινωνικό Διάλογο), Γιούρι Κατάινεν (αντιπρόεδρο της ΕΕ για την Απασχόληση, Ανάπτυξη, Επενδύσεις και Ανταγωνιστικότητα) και Κορίνα Κρετού (Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής).

Αύριο ο Κ. Μητσοτάκης θα έχει την πρώτη του συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Το μόνο που δεν έγινε γνωστό είναι εάν τελικά συναντηθούν μεταξύ τους ο πρόεδρος της ΝΔ με τον πρωθυπουργό.