16 Φεβρουάριος 2016, 20:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μάρτιος 2017, 10:43

«Το αρμενικό ζήτημα στην Τουρκία» – Παρουσίαση βιβλίου από τους Πόντιους Βάιμπλινγκεν (φωτο)

  • «Το αρμενικό ζήτημα στην Τουρκία» – Παρουσίαση βιβλίου από τους Πόντιους Βάιμπλινγκεν (φωτο)
  • «Το αρμενικό ζήτημα στην Τουρκία» – Παρουσίαση βιβλίου από τους Πόντιους Βάιμπλινγκεν (φωτο)
  • «Το αρμενικό ζήτημα στην Τουρκία» – Παρουσίαση βιβλίου από τους Πόντιους Βάιμπλινγκεν (φωτο)

Το βιβλίο Το αρμενικό ζήτημα στην Τουρκία (Die Armenierfrage in der Türkei), της Ζιμπίλε Τέλεν, παρουσίασε ο Σύλλογος Ποντίων Αργοναύτες Βάιμπλινγκεν σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της ΟΣΕΠΕ, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 στην αίθουσα Kameralamtskeller.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η Μαρία Σιδηροπούλου, μέλος του ΔΣ, η οποία κάλεσε τη Μάνια Κότσα, εκπρόσωπο της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας, στο βήμα.

Η εκπρόσωπος της νεολαίας μεταξύ άλλων τόνισε πως η Γενοκτονία αφορά όλη την ανθρωπότητα.

«Κάθε θύμα έχει δικαίωμα μνήμης και μόνο έτσι δεν θα ξεχαστεί η ιστορία και η μοίρα τους. Η νεολαία απαιτεί την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και υποχρέωσή της είναι να μην ξεχαστούν οι πρόγονοί της.»

Κλείνοντας το χαιρετισμό της, αναφέρθηκε στη σημασία να αγωνιστούν οι χριστιανικοί λαοί που υπέστησαν Γενοκτονία μαζί, προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους, που είναι η διεθνής αναγνώριση.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Ιωάννης Ιντζές, αναφέρθηκε στη φετινή επετειακή χρονιά για το σύλλογο και απαρίθμησε τις δράσεις αλλά και τους μελλοντικούς στόχους του. Μίλησε για τις δυσκολίες και τον ρατσισμό που αντιμετώπισαν οι Πόντιοι στην Ελλάδα μετά το 1923 καθώς και το πώς παραμελήθηκε το θέμα της Γενοκτονίας. Τόνισε και αυτός την αναγκαιότητα κοινής στρατηγικής και συμμαχιών με τους λαούς που υπέστησαν γενοκτονία.

Η Ζιμπίλε Τέλεν μιλώντας για το βιβλίο της είπε ότι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, αρμενικής καταγωγής, Χραντ Ντινκ, ήταν ο κύριος λόγος για να ασχοληθεί με τη Γενοκτονία των Αρμενίων και να το γράψει.

  • Φωτογραφίες: Παύλος Νικολαΐδης.