17 Φεβρουάριος 2016, 08:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Φεβρουάριος 2016, 08:18

Συγκέντρωση και πορεία σήμερα στο κέντρο της Αθήνας από τους λιμενεργάτες

  • Συγκέντρωση και πορεία σήμερα στο κέντρο της Αθήνας από τους λιμενεργάτες
    Εικόνα από τη χθεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στον ΟΛΘ

Προβλήματα στις φορτοεκφορτώσεις εμπορικών πλοίων σε πολλά λιμάνια της χώρας προκαλεί η 48ωρη (Τρίτη 16 και Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου) απεργιακή κινητοποίηση των υπαλλήλων των λιμανιών και των λιμενεργατών, που αντιδρούν στην πώληση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια έχουν προγραμματίσει σήμερα συγκέντρωση, στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς την Βουλή, όπου θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Χθες, οι εργαζομένοι στον ΟΛΘ, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας, συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί στο χώρο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και για περίπου ένα τέταρτο έκλεισαν συμβολικά την παραλιακή λεωφόρο Νίκης. Στη συνέχεια, παραβρέθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να μεταφέρουν τα αιτήματά τους και να ζητήσουν τη στήριξή του.

Όπως ανέφερε στο www.pontos-news.gr, η Φανή Γουργούρη, πρόεδρος των διοικητικών υπαλλήλων του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), η πώληση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης αποτελεί οικονομικό έγκλημα και θα δημιουργήσει ένα πανίσχυρο ιδιωτικό μονοπώλιο.