15 Φεβρουάριος 2016, 21:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουάριος 2016, 21:04

Τεράστιο αρχαίο πιθάρι ψάρεψαν στην Τραπεζούντα (βίντεο)

Ένα τεράστιο πιθάρι, που ζυγίζει περίπου 300 κιλά, πιάστηκε στα δίχτυα ενός ψαρά στην επαρχία της Τραπεζούντας, στον Πόντο. Σύμφωνα με τη Hurriyet, το εντυπωσιακό δοχείο αποθήκευσης θεωρείται ότι προέρχεται από τα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Ο καπετάνιος του αλιευτικού σκάφους εξηγεί ότι το (ενάμισι μέτρου) πιθάρι βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Αρσινόης (Arsin). «Αρχικά πιστέψαμε ότι θα βρίσκαμε χρυσάφι στο εσωτερικό του αλλά δυστυχώς το πιθάρι ήταν κενό», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ενημέρωσε το τοπικό τμήμα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας. Όταν οι υπάλληλοι έφτασαν στο λιμάνι του Ηρακλή (Araklı), το αρχαίο δοχείο φορτώθηκε σε μια νταλίκα και μεταφέρθηκε στο μουσείο της Τραπεζούντας.

Δέκα υπάλληλοι του μουσείου, χρησιμοποιώντας ειδικά ελαστικά και σφουγγάρια για την πρόληψη ζημιών, αφαίρεσαν το πιθάρι από το φορτηγό, μετά από προσπάθεια 45 λεπτών. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, το συγκεκριμένο πιθάρι χρησιμοποιήθηκε ως μέσο αποθήκευσης για γεωργικά προϊόντα της εποχής, όπως το κρασί και το ελαιόλαδο.