15 Φεβρουάριος 2016, 20:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουάριος 2016, 20:05

ΕΕ: Έκτακτη χρηματοδότηση σε Ελλάδα και Σκόπια για το προσφυγικό

  • Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Στον δρόμο της ανάκαμψης η Ελλάδα (βίντεο)
    (Φωτ.: EPA / STR)

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 12,7 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα αλλά και 10 εκατ. ευρώ προς τα Σκόπια ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα χρήματα προέρχονται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF), και θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία τουλάχιστον 8.000 νέων θέσεων υποδοχής στη χώρα μας.

Ο αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι «Η ανάθεση των 12,7 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων υποδοχής είναι μία ακόμη απόδειξη της αλληλεγγύης και της ισχυρής υποστήριξης της ΕΕ προς την Ελλάδα στις προσπάθειές της να διαχειριστεί τις πρωτοφανείς μεταναστευτικές ροές στη χώρα. Επίσης, θα βοηθήσει την Ελλάδα να αυξήσει τη δυνατότητα υποδοχής προσφύγων σε 50.000 θέσεις, που είναι ο στόχος, όπως συμφωνήθηκε στη συνεδρίαση των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων της 25ης Οκτωβρίου 2015».


Το tweet της Κομισιόν για την έκτακτη χρηματοδότηση προς τη χώρα μας

Η έκτακτη χρηματοδότηση των 12,7 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την προμήθεια και εγκατάσταση λυόμενων σπιτιών που προορίζονται για την προσωρινή στέγαση πολιτών τρίτων χωρών στις περιοχές της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας. Η πρόσθετη βοήθεια προς τα Σκόπια αφορά τη βελτίωση της διαχείρισης των συνόρων τους.