15 Φεβρουάριος 2016, 20:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουάριος 2016, 20:05

Ηράκλειο Κρήτης: 830 παιδιά στο 1ο Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών του ΟΠΑΠ

  • Ηράκλειο Κρήτης: 830 παιδιά στο 1ο Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών του ΟΠΑΠ
    Παιχνίδια ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων με τα παιδιά

Η πρώτη από τις δέκα μεγάλες γιορτές αθλητισμού που διοργανώνει ο ΟΠΑΠ, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου 830 παιδιά και 1.050 γονείς και συνοδοί συμμετείχαν σε διάφορες δράσεις μέσα στο Παγκρήτιο Στάδιο. Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες.

Ο οργανισμός έχει προγραμματίσει ανάλογα event, από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο, σε εννέα ακόμη πόλεις της Ελλάδας (Πάτρα, Άργος, Καλλιθέα, Κατερίνη, Λάρισα, Ιωάννινα, Ξάνθη, Περιστέρι και Θεσσαλονίκη).

Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία και τις αξίες που πρεσβεύει το πρόγραμμα των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ, όλες οι δραστηριότητες στο πλαίσιο των φεστιβάλ εστιάζουν με τον πιο ευχάριστο τρόπο στις αξίες που συνθέτουν το αθλητικό ιδεώδες και ειδικότερα την ευγενή άμιλλα, το σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα.


Πανοραμική εικόνα από την αθλητική γιορτή του ΟΠΑΠ στο Παγκρήτιο Στάδιο

Οι μικροί αθλητές συμμετέχουν σε παιχνίδια ομαδικότητας και ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων, μαθήματα για θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδι, καθώς και σε μία βιωματική εμπειρία, αγωνιζόμενοι ως Παραολυμπιακοί αθλητές. Παράλληλα οι γονείς και συνοδοί παρακολουθούν ομιλίες και σεμινάρια για θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών, από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος.

Ο κ. Petr Matejovsky, Γενικός Διευθυντής Μάρκετινγκ της ΟΠΑΠ ΑΕ, δήλωσε με αφορμή την έναρξη των Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το πρόγραμμα των Αθλητικών Ακαδημιών προχωρά με επιτυχία, εκπληρώνοντας σταδιακά τους στόχους του. Υλοποιούμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα ολοκληρωμένο και με διάρκεια στο χρόνο πρόγραμμα αθλητικής εκπαίδευσης, που προωθεί πρωτίστως τη δημιουργία αθλητών με αξίες και αρχές. Αυτοί θα αποτελέσουν τη μαγιά για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην Ελλάδα».


Ο Κώστας Τσάνας, επικεφαλής της προπονητικής ομάδας

Το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΟΠΑΠ και βασίζεται στις κατευθυντήριες γραμμές της UEFA και τις αρχές του Grassroots, του καλύτερου παγκοσμίως νεανικού αθλητικού μοντέλου. Αποτελεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης 125 ερασιτεχνικών ακαδημιών ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα, που απευθύνεται σε περισσότερα από 10.000 παιδιά, ηλικίας 7–10 ετών.

Με βασικό μήνυμα «Σήμερα Αθλητές – Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι» το πρόγραμμα στοχεύει στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων παιδιών και την ανάδειξη του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ρόλου του αθλητισμού, συμβάλλοντας στη δημιουργία γερών θεμελίων για το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας.


Μικροί αθλητές από τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ