15 Φεβρουάριος 2016, 13:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουάριος 2016, 11:59

Σε ενισχυτικά ζελ για στηθόδεσμους ήταν κρυμμένη τεράστια ποσότητα ναρκωτικών!

  • Σε ενισχυτικά ζελ για στηθόδεσμους ήταν κρυμμένη τεράστια ποσότητα ναρκωτικών!
    (Φωτ.: EPA/ Australian Federal Police)

Υγροποιημένη μεθαμφεταμίνη συνολικής αξίας 890,5 εκατ. δολαρίων κατέσχεσαν οι αστυνομικές Αρχές στην Αυστραλία στην δεύτερη μεγαλύτερη κατάσχεση των τελευταίων ετών. Τέσσερις Κινέζοι, οι τρεις από τους οποίους κατάγονται από το Χονγκ Κονγκ, κατηγορούνται για το ρόλο που είχαν στην εισαγωγή και στην επεξεργασία 720 λίτρων του ναρκωτικού, που είναι γνωστό και ως «πάγος».

Η ναρκωτική ουσία εντοπίστηκε σε προσθετικά τζελ στηθόδεσμων αλλά και καλλιτεχνικά είδη, σε διάφορα σημεία του Σίδνεϊ και σε ένα κοντέινερ το οποίο είχε φορτωθεί από το Χονγκ Κονγκ.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας, ανακήρυξε τη παράνομη χρήση της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης ως «επιδημία» το 2015 και οργάνωσε ειδική ομάδα δράσης, σε εθνικό επίπεδο, προκειμένου να εξαλείψει τη χρήση του αναφερόμενου ναρκωτικού.

Περίπου το 2,1% των Αυστραλών χρησιμοποίησαν ναρκωτικά μεθαμφεταμίνης και αμφεταμίνης το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, στην Αυστραλία. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά παράνομης χρήσης ναρκωτικών στον κόσμο.

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος παρασκευαστής στον κόσμο, των χημικών ουσιών που απαιτούνται για την παρασκευή νομίμων και παράνομων ναρκωτικών, σύμφωνα με το αρμόδιο γραφείο του ΟΗΕ, ενώ η χώρα έχει υψηλό ποσοστό χρηστών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Ελέγχου των Ναρκωτικών το 2014, οι εθισμένοι στα ναρκωτικά, Κινέζοι ήταν 14 εκατομμύρια.