15 Φεβρουάριος 2016, 11:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουάριος 2016, 09:47

Ο Μητσοτάκης συναντά τους πρέσβεις της ΕΕ

  • Ο Μητσοτάκης συναντά τους πρέσβεις της ΕΕ

Τις θέσεις του για το προσφυγικό θα υποστηρίξει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώπιον των πρεσβευτών των υπολοίπων 27 κρατών-μελών της ΕΕ στην Αθήνα, τους οποίους έχει προσκαλέσει σε γεύμα εργασίας (στα γραφεία της ΝΔ), στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για το ζήτημα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα δώσει έμφαση στην ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων από την ΕΕ και την Τουρκία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, ενώ θα διαμηνύσει πως η Ελλάδα καλείται να σεβαστεί ανθρώπινες ζωές και ταυτόχρονα να προστατεύσει τα σύνορα και την ασφάλειά της.

Όπως θα πει στους συνομιλητές του, τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας είναι σύνορα Ευρώπης-Τουρκίας και ακριβώς για το λόγο αυτό είναι αναγκαία η ουσιαστική παρουσία της Frontex.

Πρόκειται για τα επιχειρήματα που ο Μητσοτάκης θα χρησιμοποιήσει και στις Βρυξέλλες, όπου θα βρίσκεται από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ. Στο περιθώριο της Συνόδου, θα έχει συναντήσεις με ηγέτες και αξιωματούχους της ΕΕ, στην πρώτη τους επαφή μετά από την εκλογή του Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ.