14 Φεβρουάριος 2016, 17:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Φεβρουάριος 2016, 16:56

Έκλεισαν και πάλι επ΄ αόριστον τα Τέμπη

  • «Πυρά» κατά της κυβέρνησης από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Σε επ΄ αόριστον αποκλεισμό των Τεμπών από τις 12:00 το μεσημέρι σήμερα προχώρησαν και πάλι οι αγρότες του εκεί μπλόκου, οι οποίοι το διήμερο των αγροτικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στην Αθήνα είχαν αφήσει την Κοιλάδα ανοιχτή για περισσότερες ώρες προκειμένου να διευκολύνουν τη μετακίνηση των συναδέλφων τους.

Έχοντας επιστρέψει στα μπλόκα τους μετά το πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα χαράσσουν τη στρατηγική για την επόμενή τους κίνηση.

 Οι επόμενες ώρες κρίνονται κρίσιμες, αφού το μπλόκο των Τεμπών περιμένει το «επίσημο τηλεφώνημα» για να προσέλθει σε διάλογο με τον πρωθυπουργό όπως και η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, που επίσημα αποστέλλει αύριο τις προτάσεις της στην κυβέρνηση και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

 Στο μεταξύ κλιμακώνουν από αύριο τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Ροδόπης, μετά την απόφαση της γενικής τους συνέλευσης για καθολικό αποκλεισμό 72 ωρών του τελωνείου της Νυμφαίας στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο, στον κόμβο του Τυχηρού. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη δεν θα μπορεί να εισέρχεται και να εξέρχεται από και προς Βουλγαρία κανένα τροχοφόρο όχημα. Μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής το μπλόκο των αγροτών θα ανοίγει ανά δύο ώρες για 15 λεπτά προκειμένου να διευκολύνεται η κίνηση των οδηγών που είναι εγκλωβισμένοι στον κόμβο του Τυχηρού, λίγα χιλιόμετρα από τη συνοριακή διάβαση.