14 Φεβρουάριος 2016, 14:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Φεβρουάριος 2016, 14:43

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη τριών Ιρακινών που μετέφεραν βαρύ οπλισμό

  • Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη τριών Ιρακινών που μετέφεραν βαρύ οπλισμό

Τρεις Ιρακινοί, βρετανικής υπηκοότητας συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη, όταν αποκαλύφθηκε ότι μετέφεραν βαρύ οπλισμό. Οι δύο εξ αυτών συνελήφθησαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, συμμετοχή σε εγκληματικές πράξεις, λαθρεμπορία και παράνομη μεταφορά-κατοχή και αποθήκευση όπλων και πυρομαχικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος. Η σύλληψή τους έγινε χθες στην είσοδο του χώρου στάθμευσης του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Στην ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρεται ότι εντός του επιβατικού αυτοκινήτου των δύο ανδρών βρέθηκαν επιμελώς συσκευασμένα 18 πυροβόλα όπλα ραβδωτής κάννης με ένα γεμιστήρα έκαστο, εκ των οποίων τα έξι έφεραν προσαρμοσμένα κλείστρα, ενώ τα υπόλοιπα 12 έφεραν κλείστρα σε άλλη συσκευασία. Εντοπίστηκαν επίσης 27.250 φυσίγγια διαμετρήματος 22 χιλιοστών, 12.500 φυσίγγια διαμετρήματος 5,5 χιλιοστών.

Στην κατοχή του ενός συλληφθέντα βρέθηκαν περίπου 400 δολάρια ΗΠΑ, 2.000 λίρες Τουρκίας, 10.000 δηνάρια Ιράκ και δύο κινητά. Ο δεύτερος άνδρας έφερε μαζί του περίπου 900 ευρώ και πέντε κινητά τηλέφωνα.

Βάσει των στοιχείων που προέκυψαν από την προανάκριση, η Διεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης προχώρησε στη σύλληψη, σήμερα το πρωί και ενός τρίτου Ιρακινού στην περιοχή του τελωνείου των Κήπων. Βαρύς οπλισμός εντοπίστηκε κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο ρυμουλκούμενο του αυτοκινήτου του. Ειδικότερα βρέθηκαν τέσσερα αεροβόλα τουφέκια διαμετρήματος 5,5 χιλιοστών, 200.000 φυσίγγια διαμετρήματος περίπου 22 χιλιοστών και οκτώ διόπτρες σκόπευσης. Η σύνδεση μεταξύ των τριών ανδρών διερευνάται. Από χθες το βράδυ βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής προκειμένου να αναζητήσει στοιχεία για τυχόν σύνδεσή τους με κάποια τρομοκρατική οργάνωση.