13 Φεβρουάριος 2016, 20:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Φεβρουάριος 2016, 17:21

Τσίπρας: Πολύ σύντομα θα κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα

  • Τσίπρας: Πολύ σύντομα θα κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα

Μέσω της Κυριακάτικης Αυγής, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να δώσει τις δικές του απαντήσεις στο στενό πρέσινγκ που δέχεται η κυβέρνησή του εξαιτίας των πολλών και ανοικτών μετώπων.

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται μάλιστα αισιόδοξος υποστηρίζοντας ότι πολύ σύντομα θα κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα της αξιολόγησης, τους χρέους και του προσφυγικού.

Μάλιστα εμφαντικά τονίζει ότι μόλις ξεπεραστεί ο πιο δύσκολος κάβος και κλείσουν οι προκλήσεις, τότε «η Ελλάδα θα έχει γυρίσει σελίδα», με την κοινωνία όρθια. Σχετικά με τη διαδικασία της αξιολόγησης ο πρωθυπουργός επιρρίπτει και πάλι ευθύνες για την καθυστέρηση στους Θεσμούς τους οποίους προειδοποιεί «να πάψουν να κωλυσιεργούν διαφωνώντας μεταξύ τους». Επαναλαμβάνει τη διαβεβαίωση πως δεν θα υπάρξει καμιά μείωση συντάξεων ενώ καλεί τους αγρότες σε διάλογο ώστε «να διασφαλιστούν σοβαρές βελτιώσεις».

Ακόμη, μιλά για «απελπισμένη προσπάθεια» ευρύτερων κύκλων να ξαναζεστάνουν το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης», με ακατάσχετη εκλογολογία και υποκίνηση του κοινωνικού αυτοματισμού.

Όπως αναφέρει, η απάντηση στα σχέδια αυτά είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι «σαν σκληρή γροθιά». Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας επιτίθεται στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο κατηγορεί για «θατσερικές κατευθύνσεις» και «ταξικό μίσος».