13 Φεβρουάριος 2016, 13:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Φεβρουάριος 2016, 13:29

Στο Σύνταγμα παραμένουν και σήμερα οι αγρότες

  • Στο Σύνταγμα παραμένουν και σήμερα οι αγρότες
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Με προσέλευση κι άλλων αγροτών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα, όπου χθες διανυκτέρευσαν πολλοί αγρότες. Για σήμερα έχει προγραμματιστεί διπλό συλλαλητήριο μπροστά από τη Βουλή.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση με τη συμμετοχή αγροτών, που ενίσχυσαν το «μέτωπο» των διαδηλωτών από την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τη βόρεια Ελλάδα.

Kλειστές ήταν η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Ακαδημίας, η Πειραιώς, η Αθηνάς, η Αμαλίας και η Βασιλίσσης Σοφίας. Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκε το ΠΑΜΕ, που πραγματοποίησε συλλαλητήριο το πρωί στην πλατεία Ομονοίας. Στη συνέχεια, η (μεγάλη) πορεία έφτασε στο Σύνταγμα (ένα τμήμα της μέσω Σταδίου και το άλλο μέσω Πανεπιστημίου). Το απογευματινό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 17:00.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το σύνθημα που επικράτησε ήταν «Εργατιά, Αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά». Το βράδυ της Κυριακής λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί σε όσους επιθυμούν να μελετήσουν και να υπογράψουν τις προτάσεις που θα στείλει τη Δευτέρα στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων της χώρας, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Από την Δευτέρα, σε συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στα μπλόκα, οι αγρότες ανά την Ελλάδα αναμένεται να λάβουν αποφάσεις για την κλιμάκωση, και με εναλλακτικές μορφές των κινητοποιήσεών τους, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Βαγγέλης Μπούτας, εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Μπλόκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ