15 Φεβρουαρίου 2016, 10:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουαρίου 2016, 09:46

Διήμερες εκδηλώσεις από τους «Αργοναύτες» του Βάιμπλιγκεν για την Τραπεζούντα

  • Διήμερες εκδηλώσεις από τους «Αργοναύτες» του Βάιμπλιγκεν για την Τραπεζούντα
    (Φωτ.: Argonauten Waiblingen / Παύλος Νικολαΐδης)

Με μια ιστορική-λαογραφική προσέγγιση για την πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας των Κομνηνών, την Τραπεζούντα, ανοίγει τη Παρασκευή 4 Μαρτίου, στις 18:00, το διήμερο εκδηλώσεων του Συλλόγου Ποντίων Waiblingen «Οι Αργοναύτες» με θέμα το τελευταίο προπύργιο του ελληνισμού στον Πόντο, ενώ την επομένη θα ακολουθήσει ο ετήσιος χορός της νεολαίας του ομογενειακού συλλόγου.

Η εκδήλωση της 4ης Μαρτίου θα έχει εισηγήτρια την υποψήφια διδάκτορα Λαογραφίας Μυροφόρα Ευσταθιάδου που θα αναπτύξει το θέμα «"Εν Τραπεζούντι..." Στιγμές και αιώνες».

Θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Kameralamtskeller (Lange Str. 40, 71332 Waiblingen), στο Βάιμπλιγκεν.

Ένα 24ωρο μετά, το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, στις 19:00, θα ξεκινήσει ο ετήσιος χορός της νεολαίας των «Αργοναυτών» που θα γίνει στην αίθουσα Gemeindehalle (Wilhelm Läpple Weg 2, 71336 Neustadt). Στο ποντιακό μουσικό πρόγραμμα θα συμμετέχουν οι Πόλιος Παπαγιαννίδης, Λευτέρης Ανδρεάδης και Κώστας Καλούσης στο τραγούδι, οι Νίκος Κοκκινίδης και Παντελής Κυρκενίδης στη λύρα, καθώς επίσης και οι μουσικοί του συλλόγου Κρίστιαν Γιαλαμάς (αγγείο), Κυριάκος Εμμανουηλίδης και Κώστας Χαλκίδης (νταούλι).


Στιγμιότυπο από την περσινή χοροεσπερίδα της νεολαίας (φωτ.: Παύλος Νικολαΐδης)

Πρόκειται για τον 9ο χορό της νεολαίας, και εάν είναι όπως οι προηγούμενοι, κάτι μας λέει πως οι Πόντιοι του Βάιμπλιγκεν θα περάσουν τέλεια. Καλή επιτυχία!