12 Φεβρουάριος 2016, 15:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Φεβρουάριος 2016, 14:25

Τιμήθηκαν μαθητές στην κοπή πίτας του Συλλόγου Νέας Τραπεζούντας Πιερίας (φωτο)

  • Τιμήθηκαν μαθητές στην κοπή πίτας του Συλλόγου Νέας Τραπεζούντας Πιερίας (φωτο)
  • Τιμήθηκαν μαθητές στην κοπή πίτας του Συλλόγου Νέας Τραπεζούντας Πιερίας (φωτο)
  • Τιμήθηκαν μαθητές στην κοπή πίτας του Συλλόγου Νέας Τραπεζούντας Πιερίας (φωτο)
  • Τιμήθηκαν μαθητές στην κοπή πίτας του Συλλόγου Νέας Τραπεζούντας Πιερίας (φωτο)

Το έργο και η μεγάλη προσφορά στα κοινά της Νέας Τραπεζούντας του αείμνηστου δασκάλου Χρήστου Τερζίδη, απόφοιτου του Φροντιστηρίου της Τραπεζούντας, τιμήθηκε στα πρόσωπα αγοριών και κοριτσιών της νέας γενιάς, οφίτικης καταγωγής, τα οποία πέρασαν σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ Ελλάδας και εξωτερικού.

Στους επιτυχόντες απονεμήθηκε το βραβείο «Χρήστος Τερζίδης», με πρωτοβουλία του Μορφωτικού Ποντιακού Συλλόγου «Αλέξανδρος Υψηλάντης», κατά την εκδήλωση για την κοπή της πίτας που συνέπεσε με τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών.

Η εκδήλωση, στην αίθουσα του συλλόγου, ξεκίνησε με το μέλος του ΔΣ Μιχάλη Παπαργυρόπουλο να παρουσιάζει το πρόγραμμα και να καλωσορίζει τους παρευρισκομένους. Ο πρόεδρος Βασίλης Παραδεισόπουλος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ενώ αναφέρθηκε και στο πλούσιο έργο του συλλόγου την προηγούμενη χρονιά, ευχαριστώντας όσους τον στήριξαν και τον στηρίζουν.

Ο π. Χρήστος Σεϊταρίδης, εκπρόσωπος του μητροπολίτη Κίτρους-Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεωργίου, μαζί με τον π. Δημήτριο Σταυριανίδη ευλόγησαν κι έκοψαν τη βασιλόπιτα. Το εφηβικό τμήμα του συλλόγου με τη σειρά του καλωσόρισε τους παρευρισκομένους με τα οφίτικα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, ενώ τραγούδησε και το παραδοσιακό τραγούδι «Καλαντάρτ’ς και νέον έτος».

Λύρα έπαιξαν τα παιδιά που απαρτίζουν το τμήμα εκμάθησης λύρας του συλλόγου, Μάριος Σεϊταρίδης, Χρήστος Μαυρόπουλος, Πέτρος Αλχαζίδης και Νίκος Πετρίδης, υπό την επίβλεψη του δασκάλου τους, Δημήτρη Αμπερίδη.

Παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια ερμήνευσε η βυζαντινή και παραδοσιακή χορωδία του συλλόγου υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Τουρνά. Στη λύρα συνόδευε ο Αλέξανδρος Αλχαζίδης και στο νταούλι ο Δήμος Αθανασιάδης, οι οποίοι κάλυψαν και το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Τους χορούς ομάλ’ και πατούλα παρουσίασε το νεοσύστατο παιδικό χορευτικό τμήμα του συλλόγου, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Με την προσφορά του βιβλίου Στα βήματα του Ιερού Λόχου αποδόθηκαν οι έπαινοι στους μαθητές Νικόλαο Αδαμίδη, Μαρία Αστόγλου, Αναστασία Εξίζογλου, Σοφία Παραδεισοπούλου, Σουλτάνα Σεϊταρίδου, Μαρία Σόλλα, Περικλή Τερζίδη, Ευγένιο Πετρίδη και Εμμέλεια Τζουνίδου.

Τυχερή της χρονιάς, που κέρδισε το φλουρί, η Σοφία Πιπιλίδου.

  • Φωτογραφίες: Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος «Αλέξανδρος Υψηλάντης»
Εκδηλωσεις