11 Φεβρουάριος 2016, 18:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Φεβρουάριος 2016, 18:21

Επτάωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς

  • Κλειστές οι συνεδριάσεις της προκαταρκτικής επιτροπής για τη Novartis

Επτάωρη στάση εργασίας κήρυξαν η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και η Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ) από τις 18:00 απόψε έως τη 01:00 της Παρασκευής, που αφορά σε όλους τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους που εργάζονται στα τηλεοπτικά Μέσα καθώς και στα sites των τηλεοπτικών σταθμών.

Η απόφαση ελήφθη σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την τροπολογία του Ν. 4339/15, που κατέθεσε η κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στη σχετική ανακοίνωση των δημοσιογραφικών ενώσεων σημειώνονται τα αιτήματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ:

• Θεσμοθέτηση, ύστερα μάλιστα από 25 χρόνια αυθαιρεσίας και διαπλοκής που μονίμως καταγγέλλουν οι δημοσιογράφοι, των κανόνων που διασφαλίζουν την απόλυτη διαφάνεια στην ιδιοκτησία των ΜΜΕ.
• Πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, όσων ακόμη εργάζονται, και κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τον Κώδικα Δεοντολογίας.
• Άμεση υπογραφή ΣΣΕ στην ΕΡΤ, στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά και για όλους τους εργαζομένους στον κλάδο.
• Διασφάλιση των πόρων των δημοσιογραφικών ταμείων και την απόσυρση του εκτρώματος Κατρούγκαλου που επιχειρεί, με την διάλυση του ασφαλιστικού ιστού, ακόμη και την κατάργηση της δημοσιογραφικής ιδιότητας.
• Να σταματήσει οποιαδήποτε απόπειρα συγκέντρωσης των ΜΜΕ, είτε αυτή συνδέεται με την επιχειρηματικότητα είτε επιδιώκεται από πολιτικές.